Cum sa folosesti internetul in avantajul tau

Traim intr-o era in care tehnologia este din ce in ce mai prezenta in viata noastra si acest lucru are doua urmari posibile, fie devenim dependenti de tehnologie, fie invatam sa o folosim in avantajul nostru.

Asadar, cum prima nu este o optiune sanatoasa, in continuare vorbim despre cum poti folosi tehnologia si internetul in avantajul tau

Fact check

Cu siguranta ai auzit de fake news si de deepfake si te-ai intrebat cum poti face diferenta intre ce este real si ce nu. Cu toate ca avem parte de aceasta raspandire masiva a stirilor false din cauza internetului, tot el este sursa de unde putem afla ce este real si ce nu.

Daca nu stii ce este deepfake, poti citit acest articol care explica ce este deepfake si consecintele acestuia. Apoi poti continua articolul de fata pentru intelege mai bine si alte pericole ale internetului.

Tot ce trebuie sa faci este sa te informezi din surse credibile despre subiectele care te intereseaza. Spre exemplu, daca vezi o stire care pare ciudata, trebuie sa cauti pe Google despre subiect si sa faci diferenta dintre ce este fals si ce este real. De asemenea, iti poti alege cateva surse de informare si site-uri pe care sa le citesti de unde stii ca iti vei lua informatii corecte si reale.

Cursuri online

Un alt mare avantaj al internetului este ca esti tot timpul conectat la cunostinte. Nu mai trebuie sa te duci la o facultate pentru a urma cursuri, tot ce trebuie sa faci este sa cauti cursul dorit pe o platforma de e-learning, sa iti faci cont si sa te pui pe invatat. Partea si mai buna este ca exista o gramada de cursuri gratuite dintre care sa alegi. Asadar, este si gratuit.

Poti citi carti

Nu iti place sa cari carti grele in geanta sau nu ai cum sa le cari din punctul A in punctul B si sa te simti si confortabil? In ziua de astazi avem e-book readers si telefoane cu ecrane decent de mari pe care poti incarca o carte in format pdf si sa o citesti de fiecare data cand simti nevoia. Exista multe site-uri care ofera o serie de carti in format pdf gratuit, dar ai posibilitatea si sa cumperi carti din bibliotecile virtuale, astfel sustii in continuare autorii acestora.

Iti poti exprima liber ideile

Inainte de internet tot ce puteai sa faci era sa scrii o carte si sa speri ca aceasta va fi acceptata de o editura si ca va ajunge cunoscuta. Acest proces putea sa dureze atat de mult incat informatiile scrise de tine acolo puteau sa expire sau sa nici nu apuci sa-ti vezi cartea publicata cat erai in viata. Acum, cu ajutorul tehnologiei, poti scrie si publica pe un blog tot ce iti doresti, iar cititorii tai sunt la un click distanta de a-ti citi articolele.

Spre exemplu, un astfel de site este calculatorescu.ro unde poti gasi articole, stiri IT, ghiduri, tutoriale, dar si hands on reviews pentru cele mai noi gadget-uri aparute pe piata.

In concluzie, traim vremuri in care este mult mai usor sa imprastii informatii false despre diferite lucruri, dar, odata educati, oamenii pot sa verifice sursa informatiilor si sa se convinga ce este real si ce nu. Per total, internetul nu reprezinta un pericol, ci un mijloc facil de a accesa informatii. Depinde de tine sa stii ce fel de informatii accesezi si cum le alegi.