Alexandra

Tot ce trebuie sa stii reparatii acoperisuri

Tot ce trebuie sa stii reparatii acoperisuri

Acoperisul este un produs esential in contructia unei case. Daca il vei realiza asa cum este recomandat atunci te vei bucura de el o perioada cat mai mare de timp. Daca in schimb acesta nu este atat de bine realizat atunci va fi necesar sa apelezi la un serviciu de reparatii acoperisuri care sa iti asigure lucrari calitative.

Problemele cele mai des intalnite ale unui acoperis

Instalarea necorespunzatoare

In momentul in care iti realizezi un acoperis trebuie sa apelezi la o companie specializata ca sa poti avea parte de rezultate calitative. O instalare corecta va insemna mai putine probleme pentru tine de-a lungul timpului. Daca in schimb instalarea nu se realizeaza asa cum este recomandat atunci poti avea probleme cu acoperisul chiar dupa cateva luni. Vantul, ploaia sau zapada pot produce umiditate si asta poate conduce la condens sau mucegai.

Scurgeri sau exces de umiditate

Scurgerile sunt problemele cele mai des intalnite in randul acoperisurilor. Acestea scurgeri pot aparea in jurul conductelor de aerisire sau a cosurilor de fum. Pe langa asta conditiile meteorologice pot provoca umiditate si asta in timp iti va deteriora acoperisul.

Ventilare ineficienta

Aerisirea acoperisului este foarte impoartanta. Daca ventilatoarele sunt instalate la baza sau in apropiere de varful acoperisului atunci ventilarea se va produce in mod natural. Daca ventilatia in schimb este necorespunzatoare atunci caldura si umezeala poate provoca deteriorarea materialelor, a izolatiei sau a capriorilor.

Gauri in acoperis

Atunci cand materialul care acopera casa prezinta gauri trebuie sa apelezi la reparatii acoperisuri . Apa se poate strange in diverse locuri iar asta in timp va deteriora acoperisul. In plus daunele care se acumuleaza de-a lungul anilor vor afecta structura de baza a acoperisului.

Acoperisul nu are parte de intretinere periodica

Chiar daca ti-ai realizat un acoperis calitativ nu inseamna ca nu trebuie sa te mai preocupe starea lui. La fel ca si alte zone ale casei acoperisul are nevoie de intretinere. Acesta trebuie sa fie atent ingrijit astfel incat sa te poti bucura de el o perioada cat mai mare de timp. Curatarea si intretinerea sa periodica nu va face decat sa ii prelungeasca durata de viata.

Structura slaba

Daca acoperisul tau are o structura slaba trebuie sa stii ca poate ceda in timp. Ai nevoie de o constructie solida care sa ii suporte greutatea acoperisului. In plus trebuie sa te asiguri inca din momentul realizarii lui ca este ceea ce trebuie.