Cum alegi un expert topograf?

expert topograf

Vine un moment cand ajungeti sa fiti in cautare de un topograf in Cluj-Napoca. Daca va doriti sa cumparati sau sa vindeti o proprietate trebuie sa va asigurati in primul rand de faptul ca totul este in regula.

Trebuie facute masuratori, dar si documentele necesare pentru mai multe tipuri de bunuri, cum este si cazul halelor industriale, apartamentelor, caselor, terenurilor, precum si altor bunuri imobile.

O societate care sa va puna la dispozitie un portofoliu complet de servicii de care veti avea nevoie, precum este si cazul unui extras de Carte Funciara, va simplifica foarte mult lucrurile.

Exista in fiecare oras, poate chiar is la nivel de comune, birouri cadastrale care ofera astfel de servicii.

Trebuie sa cautati online sau printre prieteni firme de cadastru si sa faceti alegerea in functie de cateva calitati pe care in mod obligatoriu trebuie sa le intruneasca.

Doar asa va asigurat ca scapati de stres si batai de cap prin angajarea unui expert.

In primul rand scadenta sau respectarea datei limita este un lucru extrem de important in decursul unui proces de vanzare-cumparare, iar daca apelati la un expert pentru masuratori acesta se poate incadra in timp, daca asa s-a convenit de la inceput.

Inainte de a apela efectiv la o astfel de firma, trebuie sa puneti cat mai multe intrebari cu privire la lucrurile de care veti avea nevoie.

Ideea este ca topograful trebuie sa stie cat mai bine situatia pentru ca va sfatui cu privire la ceea ce aveti de facut. Poate acoperi acesta, in mod diresc sau prin parteneri, acoperi toate serviciile de care aveti nevoie?

  • Tipul de imobil (casa, teren, hala etc)?
  • Prorietarii (persoane fizice/juridice, cati la numar etc)?
  • Contractul de proprietate (Act vanzare cumparare, decizie primar etc)?
  • Masuratori anterioare?

Daca raspunsul este Da, discutia poate continua, daca Nu mai bine cauti alta firma, pentru a te putea bucura cu adevarat de beneficiile externalizarii respectivului proces.

Fiecare serviciu de masuratori sau de topografie presupune inca de la inceput tarife clare defalcate pentru fiecare pas.

Practica si competitia in domeniu au determinat dezvoltarea unor grile de costuri standard, tinand cont de anumite criterii si/sau servicii solicitate.

Altfel spus, in mod similar cu grila notarilor pentru taxele percepute pentru contractele de vazzare-cumparare imobile.

Expertul trebuie sa fie si cat mai transparent in ceea ce face, de aceea este foarte important ca acesta sa va ofere informatiile cele mai importante. In acest fel, nu veti pierde timp si nervi cu proceduri pe care nu le cunoasteti isi nici n-ar trebui.

Ce calitati sunt necesare:

  • Experienta in proiecte similare;
  • Cunoasterea zonei in detaliu;
  • Echipa de care dispune fiecare firma;
  • Aparatura si procesul efectiv de masurare.