Cum alegi cel mai bun parfum pentru tine si de unde il cumperi?

Parfumul este un element dedicat simtului mirosului, ce reuseste insa mult mai mult decat sa ofere un miros placut. Parfumul poate sa schimbe o stare de spirit, poate sa relaxeze si poate sa ofere o deosebita incredere pentru cel care il poarta.

Piata parfumurilor este, de la an la an, din ce in ce mai dezvoltata. In aproape toate magazinele vei gasi parfumuri, care mai de care mai interesante. Din pacate, nu toate parfumurile sunt de cea mai buna calitate, existand numeroase parfumuri originale delight, dar si parfumuri contrafacute, realizate cu un singur scop: acela de a vinde.

parfum

Cum alegi un parfum de calitate, original?

Pentru a te asigura ca parfumul pe care il cumperi este original, indiferent ca vrei sa optezi pentru parfumuri barbatesti originale sau pentru parfumuri de femei, trebuie sa tii cont de mai multe criterii, extrem de importante:

  • Achizitioneaza pafumuri doar din magazine de incredere. Fie ca iti comanzi parfumul dintr-un magazin online sau il cumperi dintr-un magazin fizic, acesta trebuie sa iti ofere incredere. Din fericire, ai la dispozitie mii de pareri ale clientilor si poti decide cu usurinta care va fi magazinul caruia  ii vei calca pragul;
  • Nu tine cont de ambalaj. Desi multe companii care produc parfum, isi focuseaza atentia pe ambalaj, acesta nu este extrem de important. Exista numeroase parfumuri de succes, de cea mai buna calitate, care prezinta un ambalaj patratos, neatragator, dar care ofera parfumuri excelente;
  • Acorda atentie deosebita producatorului. Exista numerosi producatori de parfumuri, insa doar o parte sunt cunoscuti si recunoscuti la nivel mondial. Evident, poti testa si un parfum produs de un producator mai mic, insa daca iti doresti siguranta si calitate maxima, atunci este bine sa te decizi asupra unui parfum de firma;
  • Testeaza parfumul inainte de a-l achizitiona. In fiecare magazin ai la dispozitie testere sau pur si simplu ai posibilitatea de a pulveriza parfum direct pe mana. Nu mirosi imediat ce ai pulverizat, ci asteapta 10-15 secunde, deoarece parfumul trece prin trei stadii din momentul aplicarii, iar stadiul cu note medii ( cel care apare dupa 15 secunde) este cel mai placut;
  • Nu incerca mai mult de 3 parfumuri unul dupa altul. Este bine ca atunci cand achizitionezi un parfum sa stii exact modelele pe care le doresti. Nasul uman nu poate suporta mai multe mirosuri puternice in acelasi timp si poate juca feste.

Merita sa achizitionezi un parfum original, online?

Dat fiind faptul ca achizitia vizeaza un anumit simt, multa lume se poate feri de achizitii de parfumuri online. Cu toate astea, daca stii exact ce iti doresti, o achizitie online poate sa fie cea mai buna solutie. Daca iti alegi cu grija magazinul, vei avea garantia ca parfumurile comandate sunt originale, vei putea descoperi cu usurinta cele mai mari reduceri si promotii si te vei putea bucura de comoditatea de a cumpara parfumul, din confortul propriei case.

Unde se aplica parfumul si cat parfum trebuie sa folosim?

Desi foarte multi oameni aplica parfumul pe haine, considerand ca acestea pot pastra aroma mult mai mult timp, locul unde trebuie sa fie aplicat este pielea. Cel mai bine este sa pulverizezi parfum acolo unde se simte cel mai mult pulsul : la incheietura mainii sau pe partea inferioara a genunchilor. Evident, gatul este si el un loc perfect pentru aplicarea parfumului.

In ceea ce priveste cantitatea de parfum pe care trebuie sa o folosesti, doua pulverizari sunt suficiente. Chiar daca tentatia este sa folosesti mai mult parfum, nu iti doresti sa fii perceput ca fiind agresiv, iar un miros foarte puternic paote oferi aceasta impresie.