admin

Optimizarea SEO, solutia unei afaceri de succes

Pentru cei care isi iau inima in dinti si isi incep o afacere, promovarea acesteia poate sa fie o adevarata necunoscuta. Multe dintre firmele proaspat infiintate, desi au idei sau produse bune, nu reusesc sa se impuna datorita unei promovari inexistente sau datorita unei promovari facute fara un plan bine pus la punct.

Din fericire, perioada in care traim ne aduce solutii din ce in ce mai bune de promovare, principala fiind, fara doar si poate, mediul online. Internetul ofera posibilitati nenumarate si poate ajuta orice afacere, oricat de mica ar fi, sa se bucure de succes.

Tactical-SEO

Si acest mediu este insa, destul de complex in ceea ce priveste promovarea: poti incerca o promovare pe retelele de socializare, poti incerca sa devii viral prin elemente de buna calitate, poti plati pentru reclama sau iti poti optimiza site-ul atat de bine pentru motoarele de cautare, in asa fel incat sa ajungi pe primele locuri pentru cautarile relevante nisei tale.

Optimizarea pentru motoarele de cautare se mai numeste si optimizare SEO si vine de la Search engine optimization. Practic, reprezinta toate actiunile pe care le face un proprietar de site, pentru a-si pune proiectul intr-o pozitie mai buna in fata motoarelor de cautare ( cu preponderenta Google).

De ce este optimizarea SEO, o solutie perfecta pentru afacerea ta?

  • Pentru ca se adreseaza exact acelor persoane care ar putea fi interesante de ceea ce vinzi. Practic, nu tu cauti clientul, ci clientul te va cauta pe tine;
  • Pentru ca ofera vizibilitate. Odata ce ai un site bine optimizat pe un cuvant cheie sau pe o expresie foarte cautata in Google, vizibilitatea ta creste foarte mult;
  • Pentru iti confera incredere. Un site bine optimizat, ofera o incredere deosebita cumparatorilor, multi dintre acestia preferand sa cumpere servicii sau sa citeasca informatii din site-uri pozitionate pe primele 3-5 pozitii ale motorului de cautare.

Cum faci o optimizare SEO de buna calitate?

Pentru a te bucura de o optimizare SEO excelenta, ai la dispozitie doua optiuni:

  • Inveti sa faci singur optimizarea. Acest lucru implica un drum lung de incercari si de esecuri, pe care trebuie sa ti-l asumi;
  • Apelezi la o firma SEO, specializata in aceasta activitate. Aceasta varianta iti poate garanta un succes mult mai rapid. Evident, exista costuri, insa daca ajungi sa descoperi o firma SEO serioasa, beneficiile pot fi uriase.