VladP

Cum alegi și cum întreții (corect) lenjeria de pat. Aspecte de care să ții cont

Multe persoane aleg lenjeria de pat în funcție de estetica dormitorului și ajung să le înlocuiască după puțin timp din diverse motive: fie s-au uzat prea repede sau la prima spălare și-au pierdut din culoare, fie nu sunt confortabile. Este important să alegi corect lenjeria de pat, dar și să o întreții dacă vrei să te bucuri de ea cât mai mulți ani. Iată câteva sfaturi utile în acest sens:

Materialul din care este făcută lenjeria, cel mai important criteriu de alegere

Materialul din care a fost făcută lenjeria de pat ar trebui să conteze cel mai mult în alegerea ta. Există o varietate mare de materiale, de la bumbac, la poliester, mătase sau satin. Lenjeriile de pat din poliester sunt cele mai accesibile din punct de vedere al prețului, dar nu sunt deloc confortabile pentru că nu lasă pielea să respire (dacă te-ai întrebat de prea multe ori ”de ce transpir in somn?”, poate ar fi momentul să verifici eticheta lenjeriei de pat, să vezi compoziția materialului). Bumbacul este adesea preferat pentru că este un material durabil, care permite aerului să treacă, asigurând și un confort ridicat pe durata nopții. Așa că, data viitoare când alegi lenjeria pentru pat, nu te opri doar la dimensiune, culori sau țesătură, ci concentrează-te pe material. 

Lenjerii de calitate, rezistență mai mare în timp

Unele lenjerii de pat se mențin impecabile ani de zile, iar acest lucru se datorează calității, dar și unei întrețineri corecte. În momentul în care te uiți după o lenjerie de pat, verifică și calitatea țesăturii și a finisajelor. Lenjeria de pat de înaltă calitate poate fi recunoscută ușor printr-o densitate mai mare a materialului, cusături impecabile și finisaje deosebite. Este suficient să pui mâna pe țesătură să îți dai seama că este plăcută la atingere și confortabilă. Investește în lenjerii de pat de calitate pentru că nu vei regreta alegerea.

Sfaturi de întreținere a lenjeriilor de pat

Așa cum întreții și cureți atent perne și pilote pentru vara, la fel ar trebui să procedezi și cu lenjeria de pat. Rezistența este dată de material și de calitate, însă durabilitatea în timp depinde și de modul în care speli lenjeria. Respectă recomandările producătorului cu privire la spălare, uscare și călcare, folosește un detergent blând, pentru a menține culorile intense (dacă este cazul), dacă folosești uscător de haine, ai grijă să usuci lenjeria la o temperatură mai scăzută pentru a preveni deteriorarea fibrelor. Nu în ultimul rând, depozitează lenjeria într-un loc curat și uscat, departe de praf și de lumina directă a soarelui.

Urmează aceste sfaturi și te vei bucura mereu de o lenjerie de pat impecabilă!