admin

Cum gasesti pompa de apa submersibila care sa iti adreseze toate nevoile?

Orice gospodarie trebuie sa poata avea acces la apa pentru a putea functiona in mod corespunzator. Exista, insa, si zone locuibile care nu beneficiaza de sisteme de canalizare si acces facil la apa. Astfel, daca locuiesti intr-o astfel de regiune, ai nevoie de mijloace alternative de obtinere a apei. Un mijloc rudimentar este reprezentat de saparea unei fantani clasice, insa variantele mai moderne, eficiente si sanatoase sunt hidroforul si pompa de apa submersibila.

Aceasta din urma este o varianta care prezinta o multime de avantaje si care poate fi utilizata si pentru cele mai mari provocari dintr-o gospodarie rurala. Cu ajutorul pompei iti poti asigura necesarul de apa pentru ingrijirea personala si a gospodariei, dar si pentru a adapa animalele sau pentru a uda gradina. Parcurge acest articol daca vrei sa afli ce particularitati are o pompa submersibila, de ce ar trebui sa detii una si cum poti ajunge sa gasesti un model performant!

Ce este pompa de apa submersibila si la ce te ajuta

Pompa submsersibila este un dispozitiv al carui scop primordial este acela de a impinge apa dintr-o sursa subterana catre utilizatorii dintr-o gospodarie. Exista si alte tipuri de pompe de apa, insa cea submersibila are cateva avantaje care o diferentiaza. Ea este silentioasa, deoarece functioneaza atunci cand este scufundata in apa, spre deosebire de alte tipuri de masini de pompare. In plus, componentele sale mecanice sunt scufundate in apa si nu reprezinta un pericol pentru utilizator sau pentru cei care ar putea trece pe langa dispozitivul de pompare.

In ceea ce priveste aplicatiile unei pompe submersibile, acestea nu sunt deloc putine. Un dispozitiv de acest gen poate fi utilizat si in mod recurent, pentru a obtine apa intr-o zona in care nu exista sistem de canalizare, dar si ca solutie de avarie. De exemplu, daca exista canalizare, insa s-a produs o avarie la nivelul conductelor, iar casa ta nu mai are acces la apa, poti activa imediat pompa de apa submersibila. Aceste dispozitive pot sa impinga apa catre consumatori din puturi, izvoare sau iazuri aflate in apropierea casei. Introdusa acolo, pompa transfera apa catre sistemul tau de canalizare. In functie de specificul fiecarui model, pompa poate sa fie utilizata inclusiv la adancimi foarte mari.

Cum alegi pompa in functie de tipul apei

Una dintre cele mai importante modalitati de selectare a modelului potrivit de pompa de apa submersibila este in functie de tipul apei pe care o va pompa. Din acest punct de vedere, exista pompe pentru apa curata si pompe pentru apa murdara. 

Pompa apa murdara – daca vrei folosi pompa pentru a exploata apa dintr-un lac sau iaz, ai nevoie de una special conceputa pentru apa murdara. Asta deoarece modelele din aceasta categorie dispun de sisteme de filtrare a impuritatilor. Pompa de acest fel este utilizata inclusiv pentru a umple o piscina, dar si la instalatiile de tratare a apei menajere. Pompa apa murdara este fiabila si are un motor bine protejat si o suprafata care nu va rugini timp de ani buni. 

Pompa apa curata – excelenta pentru situatiile in care este necesara scoaterea apei potabile din put, fantana sau rezervor. Acest tip de pompa nu beneficiaza de sisteme de filtrare, iar apa care va fi extrasa trebuie sa fie testata in prealabil. Impuritatile pot afecta grav motorul unei pompe pentru apa curata.

Pentru a fi sigur ca ai mereu acces la apa, monteaza o pompa de apa submersibila. Gasesti modele extrem de performante, la preturi accesibile, daca alegi sa apelezi la magazine serioase, care colaboreaza cu producatori de top precum Raider, Geko sau Maxima. Alege o pompa puternica si rezistenta!