Cum iti cureti mocheta lipita? Sfaturi utile

Aktua-e13452285514191Mochetele lipite sunt extrem de eficiente, atunci cand vine vorba despre izolatie termica si despre confort, insa pot fi deosebit de neplacute cand se ajunge la curatenie. Sunt foarte greu de curatat, dat fiind faptul ca sunt lipite si pot sa solicite mult timp pierdut si multi nervi. Evident, daca ai o astfel de mocheta in dotare, nu poti sa o lasi murdara, asadar, trebuie sa gasesti o solutie pentru a o curata.

Cea mai buna varianta este sa apelezi la un specialist in domeniu. Spre exemplu, daca o sa cauti curatare mocheta lipita Bucuresti, poti descoperi destul de multe variante, care mai de care mai interesante, ce nu necesita investitii serioase. Daca te incapatanezi sa faci toata treaba de unul singur sau pur si simplu iti place sa faci curat, este bine sa urmezi cateva sfaturi utile:

  • Elibereaza mocheta de toate elementele greoaie, care iti pot sta in cale. Este bine sa faci un mic efort si sa scoti piesele de mobilier ce sunt situate pe mocheta. In felul acesta, o poti curata fara sa faci eforuri fizice aproape imposibile si poti sa cureti intreaga suprafata a mochetei.
  • Analizeaza petele de pe mocheta cu mare atentie. DAca mocheta are pete vizibile, este bine sa le analizezi cu atentie si sa iti dai seama daca sunt ude sau uscate. In functie de tipul de pata, poti gsai pe internet diverse sfaturi de curatare sau, daca renunti la ideea de a te ocupa singur, poti suna un specialist.
  • Curata praful si nisipul din profunzimea mochetei. Un aspirator foarte puternic ar trebui sa curete praful si nisipul pe care il gasesti in profunzimea mochetei. De multe ori, daca obisnuiesti sa circuli incaltat pe mocheta, praful poate sa cantareasca chiar si cateva kg. Este motivul pentru care nu este bine sa sari peste acest pas, deoarece in caz contrar, risti sa transformi totul in noroi.
  • Spala suprafata mochetei. Spuneam ca se poate transforma totul in noroi, daca nu elimini cu atentie praful, iar motivul este acesta: mocheta trebuie sa fie spalata. Cel mai bine este sa optezi pentru spuma activa, care sa elimine orice urma de murdarie din mocheta. Evita sa speli si partea inferioara a mochetei, deoarece este o umezeala greu de indepartat, care se poate transforma cu usurinta in mucegai.

Daca esti la inceput si nu ai mai facut niciodata o astfel de activitate, este posibil sa nu iti iasa atat de bine precum ti-ai dori si sa pierzi foarte mult timp. Asadar, inainte de a te apuca de toata treaba, asigura-te ca ai la indemana numarul unei firme care se ocupa de curatarea mochetelor lipite. Nu de alta, insa de cele mai multe ori, cei care pornesc cu avant spre o astfel de activitate termina prin cautari insistente dupa un specialist si pot ajunge sa angajeze o firma care sa nu fie atat de profesionista precum pare. Astfel, primul pas este sa te informezi si sa gasesti niste oameni care stiu ce fac, pentru a avea o plasa de siguranta.