Alimente care garanteaza longevitatea

Vitamine, antioxidanti, acizi grasi…care sunt acele alimente care ne fac bine si garanteaza longevitatea? Iata –le.

Usturoiul. Daca ar fi sa alegem alimentul vedeta care garanteaza sanatatea si longevitatea, acela ar fi usturoiul fara indoiala. Virtutile sale sunt cunoscute si recunoscute inca din Antichitate. Egiptenii il foloseau pentru tratarea durerilor de cap si impotriva hipertensiunii. Usturoiul are o actiune extrem de benefica asupra sistemului cardiovascular. Si asta nu e totul. Usturoiul poseda o multime de alte virtuti: actiune antibacteriana datorita alicinei, antiseptica datorita acidului fenolic, antioxidanta datorita flavonoidelor, anti-inflamatorie si anti-microbiana. Are grija de flora intenstinala datorita inulinei continute, un prebiotic natural.

recolte-fraises

Fructele rosii. Fructele rosii au in comun…culoarea desigur. Acest evantai de culori mergand de la rosu viu la violet este datorat prezentei pigmentilor naturali – licopen in zmeura, antocianine in mure…acesti pigmenti rosii, roz, mov sau albastri sunt extrem de eficienti in lupta cu adicalii liberi, responsabili de oxidarea celulelor. Acestia contribuie si la lupta impotriva imbatranirii celulelor.

huile-olive

Ulei de masline. Printre alimentele care garanteaza longevitatea se numara si uleiul de masline. Este simbolul bucatariei mediteraneene, reputata pentru efectele benefice asupra sanatatii. Uleiul de masline este ingredientul vedeta din cadrul dietei cretane, una din cele mai sanatoase diete. Uleiul de masline contine polifenoli cu proprietati antioxidante puternice. Acesti compusi participa la lupta impotriva formarii de radicali liberi in exces. Contine vitamina E care ne protejeaza celulele si acid oleic care contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau.

Chocolat-noir-500x334

Ciocolata neagra. O veste buna pentru gurmanzi – ciocolata neagra este buna pentru sanatate, este dovedit stiintific. Conform unui studiu efectuat de prestigioasa Universitate Harvard, persoanele care consuma o cantitate moderata de ciocolata neagra traiesc mai mult decat cei care nu consuma deloc. Ciocolata neagra este benefica pentru sistemul cardiovascular datorita prezentei flavonoidelor, antioxidanti puternici.

Algue-nori

Algele. Bogate in vitamine si minerale, algele trebuiesc incluse in alimentatia de zi cu zi. Tonifiante, algele sunt recomandate femeilor insarcinate si celor care alapteaza. In Asia, sunt reputate pentru faptul ca previn hipertensiunea, tumorile si hipertiroidia. Bogate in fibre, oligolemente, algele se pot consuma crude sau gatite.