Dacă stai într-un apartament de dimensiuni reduse, atunci sigur te-ai gândit măcar o dată să creezi o altă cameră prin închiderea balconului. Această decizie va mări suprafața și va transforma spațiul dintr-un loc fără utilitate, într-unul funcțional. O astfel de decizie necesită însă răbdare și o investiție financiară. Iată la ce să te aștepți!
Adesea, închiderea balconului are loc în mod ilegal, fără autorizație pentru asta. Totuși, o asemenea cale este de evitat, având în vedere faptul că amenzile pot ajunge la sume destul de mari. În plus, amenajarea ilegală poate afecta structura blocului și poate cauza alte probleme pe termen lung.
Înainte de închidere, este recomandat să ai un plan bine pus la punct și să faci rost de documente și autorizații. Dacă nu dispui de toți banii de renovare, ia în calcul o soluție precum un credit de nevoi personale. Acesta te poate ajuta să faci rost de banii de care mai ai nevoie pentru modificările necesare.
Pentru a afla estimativ care este valoarea ratei săptămânale sau lunare, în funcție de suma pe care vrei să o împrumuți, folosește un calculator credit nevoi personale. Găsești acest instrument pe site-ul de la care vrei să faci împrumutul.
Este obligatoriu să decizi ce materiale o să utilizezi, cine te va ajuta și ce sistem de închidere ar fi mai potrivit. Toate acestea vor influența calitatea rezultatelor și costurile finale.
O închidere efectuată în mod necorespunzător va cauza condens, mai ales dacă nu încălzești acest spațiu. Alt dezavantaj ar fi faptul că nu va mai exista aerisire, dacă nu-ți iei măsuri din timp. Așadar, asigură-te că deciziile pe care le iei sunt cele corecte.
Tipuri de închidere balcon
Închiderea cu termopan sau tâmplărie PVC: folosirea soluțiilor de închidere cu termopane reprezintă cea mai eficientă și rentabilă decizie pe termen lung. Această închidere garantează rezistență la foc, vânt și substanțe chimice. De asemenea, oferă o bună izolare fonică.
Închiderea cu sticlă glisantă: o astfel de închidere nu necesită rame, ci doar un sistem pe șine. În partea inferioară va fi stabilit un sistem eficient de susținere, care va fi realizat din sticlă securizată. Ansamblul are inclusiv o rezistență bună la frig, dar montajul costă mai mult decât cel pentru termopan.
Idei de închidere
Atunci când vine vorba despre utilizarea balconului, posibilitățile sunt diverse. Printre cele mai comune idei se află următoarele:
Colț de relaxare. Un spațiu de relaxare este conceput special pentru timpul liber. Poți pune aici un fotoliu sau un balansoar suspendat, o măsuță și, de ce nu, o etajeră pe care să adaugi cărțile tale preferate.
Spațiu pentru plante. Persoanele care adoră plantele cunosc faptul că acestea ocupă mult spațiu. Așadar, un balcon închis este o soluție bună pentru a le proteja de factorii de mediu. Mai mult decât atât, dacă creezi condiții optime, poți crește aici plante aromatice și chiar câteva legume.
Birou de lucru. În momentul actual, există multe persoane care lucrează în regim hibrid sau exclusiv de acasă. Dacă ești într-o situație similară, ești conștient de importanța unui spațiu de lucru. Un birou amplasat în balcon este o alternativă ideală la cel din dormitor pentru că aici vei avea mai multă lumină, fapt ce e posibil să crească productivitatea și concentrarea.
Ce avantaje îți aduce această modificare în apartament
Un balcon închis înseamnă că poți folosi acest spațiu tot anul, indiferent de temperaturile de afară. Vântul, ploaia și zăpada nu vor afecta obiectele care se află în balcon. Mai mult decât atât, în funcție de sistemul de închidere al balconului, poți reduce din nivelul zgomotului care pătrunde în apartament. Acest lucru poate fi cu atât mai util cu cât locuiești pe o stradă cu trafic intens.
Dacă mai ai nevoie de o sumă de bani pentru a realiza acest proiect, solicită un credit de nevoi personale și treci la treabă. În acest fel, îți poți mări spațiul de locuit mai repede și mai simplu decât te-ai aștepta.