AncaP

Cum poti trata gastroenterita atunci cand esti in calatorie?

alimente, Cum poti trata gastroenterita atunci cand esti in calatorie?, hidratare, infectei, sfaturi, tranzit

Gastroenterita este o infectie intestinala cauzata de bacterii , de virusi sau de paraziti. Acestia se pot afla fie in apa, fie in alimentele contaminate. Iat aceasta infectie declanseaza cel mai adesea probleme precum diaree, greturi, stari de voma si uneori chiar si febra.

Walking or running legs in forest, adventure and exercising

Iar toate aceste simptome pot sa fie extrem de jenante mai ales daca esti departe de casa, adica in calatorie sau in vacanta.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa tratezi gastroenterita cand esti plecat in calatorie.

Hidrateaza-te cat mai bine. Una din principalele cauze ale gastroenteritei poate sa fie deshidratarea. In timpul unei gastroenterite, corpul elimina o mare parte din apa si saruri minerale, care sunt foarte importante pentru buna functionare a corpului. Acest lucru poate sa aiba consecinte grave mai ales asupra persoanelor mai fragile. Este deci indispensabil sa te hidratezi in fiecare zi, sa bei ceaiuri de plante, ceai negru, bauturi usor sarate sau supa de carne. Dar bauturile pe care le consumi nu trebuie sa fie nici prea dulci, nici prea sarate, nici gazoase. Acesta din urma pot cauza balonari dureroase. Evita si cafeaua care are un efect laxativ.

Ce poti sa mananci? Atunci cand suferi de gastroenterita, trebuie sa ai mare grija la ceea ce mananci. Sau poate ca cel mai adesea, nu ai deloc pofta de mancare. Nu trebuie insa sa te fortezi sa mananci, mai ales daca nu ai pofta. Cel mai important este sa te hidratezi cat mai bine si sa te alimentezi cu mici cantitati. Opteaza pentru alimente consistente care pot incetini tranzitul precum orezul, carnea alba, cartofii, morcovii fierti sau iaurtul.

Cel mai bine ar fi sa nu consumi fructe. Bananele foarte coapte insa se pot consuma. Sunt cele care vor ajuta sa compensezi lipsa de potasiu. Lasa deoparte si prajelile sau fibrele vegetale.

Nu fi jenat din cauza situatiei create. Spune-ti ca este un lucru perfect normal si ca acest lucru se poate intampla oricui. Iti vei reveni foarte repede si te vei putea bucura in continuare de vacanta.