Cum sa alegi dentistul potrivit pentru tine?

dentist-womanNu astepta pana cand ajungi sa ai o urgenta dentara pentru a alege un dentist. Este intotdeauna bine sa ai unul, in mod ideal pentru intreaga familie, care sa iti cunoasca intregul istoric dentar in caz de urgenta si, de asemenea, care sa iti ofere controale regulate.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand alegi un nou dentist:

Locatia cabinetului stomatologic

Amplasarea clinicii este foarte importanta, deoarece in cazul in care clinica este situata departe, vei fi mai putin dispus sa mergi la controalele de rutina. Gaseste un dentist care sa fie aproape de casa sau de locul tau de munca. In acest fel, iti va fi mult mai usor sa te opresti la cabinet pentru un check-up, fara a pierde o gramada de timp pe drum. In Bucuresti, este indicat sa alegi un dentist care sa aiba cabinetul stomatologic in cartierul sau macar in sectorul in care tu locuiesti. De pilda, daca locuiesti in Militari, ideal ar fi sa alegi un dentist care sa lucreze intr-un cabinet stomatologic sector 6. Ar trebui sa verifici, de asemenea, zilele de lucru ale dentistului vizat. Daca tu ai liber numai duminica, iar dentistul nu lucreaza in aceasta zi a saptamanii, ar putea fi mai bine sa iei in considerare alte optiuni.

Costurile

Cunoasterea estimarilor costurilor in prealabil este foarte importanta, deoarece nu doresti sa te alegi cu o factura uriasa dupa ce iti rezolvi la cabinet o oarecare problema dentara. In primul rand, afla daca se accepta asigurari medicale la clinica vizata. De asemenea, ar trebui sa intrebi care sunt costurile generale ale serviciilor stomatologice obisnuite, cum ar fi plombele, coroanele etc. Daca nu ai o asigurare medicala care sa acopere si serviciile stomatologice, ar trebui sa fii in masura sa platesti personal costurile procedurilor la care esti supus intr-o clinica dentara.

Servicii dentare de urgent

Serviciile medicale de urgenta sunt foarte importante chiar si in domeniul stomatologiei. Cu siguranta, nu iti doresti sa te trezesti in toiul noptii cu o durere imensa de dinti si sa nu ai posibilitatea de a apela la stomatologul tau. Asigura-te ca dentistul pe care il alegi poate fi usor accesat in orice moment al zilei si ca iti poate oferi un tratament de urgenta, daca este necesar.