Ambreiajul autoreglabil SAC ( Self Adjusting Clutch)

1418050336Ultimii ani au cunoscut o multime de inovatii, care mai de care mai interesante, atunci cand a fost vorba despre automobile. Ambreiajul a reprezentat un interes mare pentru toti producatorii de automobile, majoritatea dorind sa aiba un kit ambreiaj cat mai performant, care sa ofere stabilitate.

Astfel, a aparut SAC, un ambreiaj autoregrabil, care ofera confort si o uzura mult mai mica. Ambreiajele, in mod normal, sunt supuse unei uzuri normale in timp. Ambreiajul SAC, aparut in 1995, elimina aceasta uzura, aducand o viata mult mai lunga pentru intregul kit de ambreiaj.

Vei descoperi SAC in kituri de ambreiaj pentru Opel, in Kituri de ambreiaj pentru Mercedes sau Ford, ceea ce inseamna ca este un produs de incredere.

Ce diferentiaza ambreiajele SAC de restul ambreiajelor?

Aceste ambreiaje se folosesc de un senzor de sarcina, pentru a activa o functie de reglare. In felula cesta este compensata uzura si este redusa forta necesara pentru apasarea ambreiajului. Avantajele oferite de sistemul SAC sunt destul de mari:

– Ofera sarcini scazute de debriere. Acestea sunt constante pe intreaga perioada de viata a ambreiajului si asigura un condus confortabil;

– Asigura un confort sporit soferului. Confortul la condus este un avantaj extrem de important, generand atat placere cat si siguranta;

– Asigura o viata mai lung pentru kitul de ambreiaj. Este foarte important si faptul ca este asigurata o viata mai lunga pentru intregul kit de ambreiaj, ceea ce inseamna ca sunt generate cheltuieli mai mici.

– Asigura o cursa mai mica a pedalei;

– Asigura o cursa mai scurta a rulmentului de debriere;

An de an apar concepte noi in ceea ce priveste automobilele si modul lor de functionare. Astfel, o masina produsa in 2016 poate sa fie mult mai interesanta, mai sigura si mai puternica decat una produsa in 2010. Este motivul pentru care, daca iubesti tehnologia, este bine sa stai cu ochii pe inovatii si sa descoperi tehnologiile moderne, precum SAC. Acestea, desi sunt destul de marunte si se adreseaza unor piese simple, pot sa schimbe intreaga perceptie asupra automobilului.