admin

Cum acoperi timpii morti atunci cand trebuie sa te muti?

depozitarePentru unii, schimbarea locuintei inseamnaun motiv de fericire: casa mai mare, zona mai buna, oportunitati mai mari. Pentru altii, schimbarea locuintei inseamna o schimbare in rau. In ambele cazuri insa, perioada de tranzitie este extrem de dificila. Mutarea pieselor de mobilier, organizarea fiecarui accesoriu in parte, gasirea unor solutii pentru transport, curatenia de la vechea locuinta, curatenia de la noua locuinta, toate sunt lucruri care nu plac nimanui.

Situatia poate sa devina si mai dificila intr-o situatie speciala, care apare insa destul de mult. De multe ori, apare un timp mort intre parasirea vechii locuinte si mutarea in cea noua. Practic, esti obligat sa pleci cu cateva zile sau chiar cu cateva saptamani inainte de a fi disponibila noua casa. In aceasta situatie speciala, trebuie sa adopti solutii speciale.

Ce trebuie, asadar, sa faci, daca timp de 2 saptamani nu ai unde sa stai?

Apeleaza la prieteni sau la hotel, insa doar pentru tine si familie. Este o solutie buna sa apelezi la prieteni, familie sau in cel mai rau caz la hotel. Indiferent care este destinatia insa, este bine sa mergi doar tu, insotit de familie, nu si piesele de mobilier, hainele si in general, toate bunurile pe care le ai de mutat. Cu siguranta, acestea nu vor fi bine venite niciunde.

Apeleaza la un depozit. Daca te intrebi ce urmeaza sa faci cu mobilierul, atunci raspunsul este  gasirea unor servicii de depozitare mobila. Exista mai multe depozite care iti accepta piesele de mobilier pe termen limitat, fara sa iti ceara o avere pentru asta. In felul acesta poti obtine flexibilitate, confort si nu deranjezi pe nimeni cu piese de mobilier extrem de voluminoase.

Grabeste, pe cat posibil, eliberarea noii case. Singurul lucru pe care il mai ai de facut este sa grabesti eliberarea noii case. Daca nu se poate elibera mai repede decat a fost stabilit, macar incearca sa faci in asa fel incat sa nu existe intarzieri. In tot acest timp, poti sa faci cateva lucruri utile, cum ar fi etichetarea fiecarui obiect pe care vrei sa il muti, aruncarea acelor lucruri inutile si gasirea solutiilor perfecte pentru mobilarea noii case.

Cum te asiguri ca alegi un depozit de buna calitate?

Alegerea depozitului poate sa fie destul de dificila. Acesta trebuie sa fie sigur, trebuie sa aiba conditii optime pentru pastrarea pieselor tale de mobilier si trebuie sa fie suficient de incapator. Exista cateva detalii care te pot convinge:

Un spatiu special pentru tine. Este ideal sa ai un spatiu special pentru tine, pe care il poti incuia si descuia ori de cate ori ai nevoie de ceva.

– Transport inclus. Nu este un element obligatoriu, insa poate sa fie un plus. Depozitele care au si optiunea de transport pot veni cu preturi ceva mai bune si cu avantajul de a nu te pune sa discuti cu o multime de firme.

Asigurare pentru bunuri. De asemenea, in momentul in care alegi un depozit trebuie sa urmaresti asigurarea bunurilor. Niciodata nu stii ce se poate intampla cu aceasta locatie. Un incendiu sau o inundatie pot insemna pierderea bunurilor de o viata, lucru ce trebuie sa fie acoperit, intr-un fel sau altul.