5 alimente care te ajuta sa stabilizezi nivelul de glucoza

Vrei sa stii care sunt alimentele care te pot ajuta atunci cand vine vorba despre stabilizarea nivelului de glucoza din sange?una din cele mai importante etape atunci cand vine vorba despre prevenirea si trataeea diabetului este alimentatia.

glucoza

Atunci cand vei integra la tine in meniu alimente care pot controla glucoza si medicamentele pot sa fie mai eficiente. Acest lucru se traduce printr-o viata mai suportabila chiar daca trebuie sa ai grija mereu la nivelul de glucoza din sange.

Iata deci care sunt alimentele pline de beneficii de care trebuie sa profiti.

Spanacul si varza creata. Spanacul si varza creata sunt doua legume verzi care vor stabiliza imediat nivelul de glucoza din sange. Sunt foarte asemanatoare atunci cand vine vorba despre cantitatea de nutrienti pe care o aduc organismului. Sunt foarte bogate in vitaminele A si C, sunt excelente deci pentru persoanele diabetice. In plus, contin un nivel destul de ridicat de fier, de potasiu si de fier.

In plus, aceste doua alimente se pot folosi foarte usor si asocierea lor este perfecta. Poti folosi unul din ele in prepararea sucurilor smoothie dulci sau pentru a inlocui desertul.

Fasolea. Foarte multa lume crede ca fasolea nu este sanatoasa din cauza hidratilor de carbon pe care ii contine. Acest lucru este valabil, bineinteles, daca se consuma in exces. Fasolea uscata combinata cu cea verde te poate ajuta sa reglezi nivelul de insulina. Se pot adapta foarte usor meniurilor, te pot satura foarte repede si hidratii lor de carbon sunt cu absorbtie lenta. Acest lucru inseamna ca vei avea nevoie doar de o mica portie pentru a te satura si nivelul de glucoza nu va urca dintr-o data.

In plus, vitaminele si mineralele pe care le contin ajuta foarte mult digestia.

Rosia. Este foarte bogata in licopen, in vitamina C, vitamina E si fier. Licopenul este foarte cunoscut datorita virtutilor sale anti-cancer.

Broccoli. Este cea mai buna leguma pentru diabetici si asta in cantitati mari. Te ajuta sa controlezi glucoza dar  este foarte benefica si pentru starea de sanatate in general. Broccoli contine un nivel important de vitaminele C si A care pot intari sitemul imunitar.

Sparanghelul. O alta leguma ideala pentru diabetici deoarece te poate ajuta sa slabesti si te satura usor, un lucrufoarte important pentru diabetici.