Alexandra

Cum să economisești bani pentru primul tău apartament?

bani pentru apartament

Când decizi să te muți pentru prima dată în propriul tău locușor, poate fi o experiență destul de incitantă dar și descurajantă în același timp. Ai nevoie de un buget destul de mare, un buget care să-ți permită în primul rând să-ți cumperi un apartament și mai apoi să-l mobilezi și să nu uităm că trebuie să-ți mai rămână și ceva bani de buzunar!

Dacă optezi pentru garsoniere sau apartamente 2 camere, e mai simplu, dar când vine vorba deja de apartamente 3 camere sector 3 sau apartamente de 4 camere, prețurile încep să crească. Îți vom oferi aici câteva sfaturi pentru a reuși să economisești bani. Deci, fie că ești un student ce s-a săturat de cămin, sau un angajat ce-și dorește să devină mai independent, sfaturile acestea îți vor prinde bine

Cunoaște-ți propriile limite

Încearcă să fii cât se poate de realist atunci când începi să-ți cauți un loc nou. Chiar dacă ești de părere că poți jongla puțin cu prețurile astfel încât să-ți permiți un loc foarte stilat, e posibil să ajungi să regreți decizia luată. Poate pare o nimica toată, 100 de euro în plus pe lună față de cât îți poți permite nu pare mare scofală, nu? Dar gândește-te că 100 de euro pe lună se transformă în 1200 de euro pe an, bani pe care va trebui să-i iei din alte fonduri, din fondurile pentru vacanță spre exemplu.

Există fel de fel de formule de calcul prin care să îți poți da seama cât de mult îți permiți, fie 30% din venitul brut, fie 30% din venitul net, unele includ utilitățile, altele nu includ utilitățile și așa mai departe! Nu e chiar așa simplu pe cât părea! Toate situațiile sunt diferite deci nu ar putea exista un răspuns clar și sigur.

Rata lunară nu este singurul lucru de care ar trebui să ții cont atunci când îți cauți un nou loc

Mulți oameni sunt de părere că mai bine ar alege un loc mai puțin frumos într-o zonă foarte bună. Ai nevoie să locuiești într-un cartier cu vecini liniștiți, un cartier prin care să nu-ți fie frică să mergi noaptea, mai ales dacă nu ai mașină. De aceea ansamblurile rezidențiale noi sunt cea mai bună alegere.

Google oferă posibilitatea de a afla foarte multe despre un cartier anume. Dacă scrii în motorul de căutare numele cartierului tău urmat de „crime map” poți afla ce infracțiuni au fost săvârșite în acel loc și astfel poți să-ți faci o idee despre cât de sigur e locul.

Cum să-ți manevrezi bugetul?

CSfaturi despre cum sa economisesti baniel mai inteligent mod de a-ți manevra bugetul este să începi cu regula 50/30/20.

50 % se referă la cheltuielile fixe cum ar fi rata lunară, asigurarea, taxele de la mașină, taxele de studiu. Astfel de cheltuieli nu variază foarte mult de la lună la lună.

30 % se referă la economii, acești bani sunt destinați situațiilor de urgență sau în cazul în care pui deoparte bani pentru „zile negre”.

Și în final, 20 % e pentru distracție, socializare, ieșiri cu prietenii, vacanțe, haine, lucruri care te înveselesc, lucruri care nu sunt neapărat o necesitate, dar a căror absență ar face viața să fie prea plictisitoare.

Ține cont de aceste sfaturi și-ți vei putea permite propriul tău apartament cât de curând!