Black Friday 2018 la eMAG

Black Friday 2018 la eMAG

 

Campania de Vinerea Neagra de la eMAG este cu siguranta cel mai asteptat eveniment al intregii editii de Black Friday Romania. Iar acum desigur ca ne intrebam – cand incepe Black Friday 2018 la eMAG si ce oferte va aduce?

 

Cu toate ca mai avem de asteptat, ne apropiem cu pasi siguri de cel mai asteptat eveniment de discount din an. Vorbim despre Black Friday 2018 la eMAG, desigur, o campanie care ne va da ocazia sa ne comandam lucrurile de care avem nevoie sau cu care vrem sa ne rasfatam, totul la pret mult mai bun.

eMAG este nu doar cel mai mare retailer online din tara, dar si “tatal” Black Friday-ului autohton. Acum ne pregatim sa intampinam cea de-a 8-a editie a faimoasei campanii si suntem nerabdatori sa vedem ce oferte ne asteapta.

 

O scurta recapitulare a editiilor trecute de Black Friday la eMAG

 

Black Friday este un eveniment de discount cu o istorie destul de veche in SUA, de unde origineaza. La noi istoria Vinerii Negre a inceput sa se scrie mult mai recent, din 2011 mai exact, cand grupul eMAG, Flanco si Asesoft Distribution au adus faimoasa campanie si in Romania.

Altfel spus, eMAG este “tatal” Black Friday Romania si magazinul online care genereaza cele mai multe vanzari in urma acestui eveniment.

Black Friday la eMAG a inceput oarecum timid, dorinta initiala fiind aceea de a incuraja vanzarile pe segmentul de produse IT&C. Nu a fost nevoie insa de mult timp pentru a realiza intregul potential al campaniei si din ce in ce mai multi retaileri s-au alaturat cursei pentru reduceri. In ciuda concurentei din ce in ce mai crescute, eMAG a reusit sa ramana in topul alegerilor cumparatorilor.

eMAG a dat startul fenomenului de Black Friday “in forta” in 2011, cu reduceri care au urcat pana la -80%. Evenimentul a generat interesul multor persoane si a dus la vanzari consistente. Cu toate acestea, lipsa experientei si-a spus cuvantul – retailerul a intampinat mai multe probleme, survenite dintr-o organizare interna nu foarte buna.

Urmatoarea campanie, cea din 2012, a venit cu o gama si mai variata de produse si servicii, printre care si o categorie noua – cea de vacante. Retailerul a pornit pregatirile pentru evenimentul de discount cu 8 luni inainte de termen. Aceste pregatiri au insemnat 110 servere, 70 de programatori si peste 120.000 de produse cu preturi promotionale. Cat despre reducerile maxime, acestea au fost de pana la -70%.

2013 a fost anul in care a inceput trendul cu startul devansat al campaniei Black Friday cu o saptamana inaintea datei oficiale. Aceasta tendinta se pastreaza si pana in prezent si a fost adoptata de marea majoritate a magazinelor online. De Black Friday 2013, eMAG a promovat aproximativ 250.000 de produse la pret special si a stabilit si doua recorduri – cel mai scump produs vandut de Black Friday (un autoturism Mercedes-Benz, Clasa E 220 CDI, in valoare de 45.000 de euro) si cea mai mare reducere inregistrata pentru un produs vandut online (anume 12.600 de euro). Procentul maxim de reducere din aceasta campanie a atins -83%.

Anii urmatori au adus discounturi de pana la -80% sau mai mult la eMAG, dar si vanzari din ce in ce mai mari. De fiecare data, campania retailerului a reprezentat centrul de interes al editiilor “negre” si pe buna dreptate. Oferta variata si discounturile atractive merita atentia noastra, in special inainte de sarbatorile de iarna, cand pregatim cadouri pentru toate persoanele dragi, dar si pentru noi.

eMAG se numara printre putinii retaileri care inca mai pastreaza traditia cu doar 24 de ore de Black Friday, urmate in general de un weekend cu oferte promotionale si de Cyber Monday. Iata mai jos si o lista cu toate datele campaniei din 2011 si pana in prezent:

  • Black Friday 2011 la eMAG: 25 noiembrie;
  • Black Friday 2012 la eMAG: 23 noiembrie;
  • Black Friday 2013 la eMAG: 22 noiembrie;
  • Black Friday 2014 la eMAG: 21 noiembrie;
  • Black Friday 2015 la eMAG: 20 noiembrie;
  • Black Friday 2016 la eMAG: 18 noiembrie;
  • Black Friday 2017 la eMAG: 17 noiembrie.

 

In asteptarea Black Friday 2018 la eMAG

 

Anul acesta intampinam cea de-a 8-a editie a Vinerii Negre la eMAG, anume Black Friday 2018 la eMAG. Inca ne mai despart cateva luni de acest eveniment important de discount, dar timpul trece repede.

Cat timp numaram zilele pana la startul campaniei, desigur ca ne intrebam ce oferte ne asteapta in aceasta editie. Si, normal, ce data trebuie sa incercuim in calendar pentru a nu pierde reducerile “negre”.

Data Black Friday 2018 la eMAG va fi cel mai probabil 16 noiembrie, conform obiceiului de a devansa startul cu o saptamana fata de data oficiala de peste ocean (23 noiembrie in cazul acestui an). Asadar, ziua de 16 este cea pe care trebuie sa fii cu ochii daca iti faci planuri de cumparaturi pentru finalul de noiembrie.

Cat despre reduceri, ne asteptam la un maximum de cel putin -80% si la o oferta de mai bine de 200.000 de produse ce se vor afla la preturi promotionale. Campaniile de Vinerea Neagra tind sa devina din ce in ce mai atractive de la an la an si speram ca acesta sa fie cazul si pentru editia din 2018.

eMAG a fost din prima un trendsetter cand a venit vorba de Black Friday in Romania, mai ales datorita implicarii directe in a aduce evenimentul in tara. Mai toate magazinele din spatiul virtual organizeaza promotiile “negre” in functie de campania celui mai mare retailer online de la noi. Asadar, daca vrei sa afli mai multe nu doar despre Black Friday 2018 la eMAG, ci despre intreaga campanie din acest an la modul general, fii cu ochii pe eMAG!