Black Friday 2017 – ghidul cumparatorului

black friday 2017

Black Friday 2017 promite sa doboare toate recordurile in materie de vanzari, numar de magazine participante si diversitate a produselor comercializate. Succesul Black Friday nu mai este de mult o noutate insa pe masura ce tot mai multe categorii de produse apar pe listele de oferte si numarul de persoane interesate sa profite de cele mai mari reduceri din an creste.

Pentru un cumparator care nu a mai avut ocazia sa cumpere in perioada de reduceri Black Friday, anumite aspecte ale modului in care se desfasoara campania pot induce in confuzie sau chiar pot parea usor coplesitoare.

Pentru a profita de cele mai mari reduceri ale anului, cumparatorii care se afla la primul Black Friday trebuie sa cunoasca cateva aspecte importante care ii ajuta sa ia cele mai bune decizii.
Invata cum sa profiti la maxim de Black Friday 2017.

Cele mai importante intrebari legate de aceasta campanie de reduceri isi gasesc doar raspunsuri vagi pe site-urile care participa la promotie. Pentru a intelege exact despre ce e vorba si cum se pot pregati, un ghid al cumparatorului este cel mai indicat punct de start.

Urmatoarele intrebari raspund celor mai frecvente nelamuriri cu privire la Vinerea Neagra, sau Black Friday.

1 Cand are loc Black Friday?

In mod traditional Black Friday se organizeaza in ultima vineri a lunii noiembrie, dupa Ziua Recunostintei. Este posibil ca unele magazine sa anunte un inceput timpuriu al campaniei sau o data de start mai tarzie pentru a evita competitia.

2 Cat dureaza Black Friday?

In forma sa initiala campania de reduceri era limitata la o singura vineri. Black Friday 2017 va urma, cel mai probabil, modelul ultimilor ani cand perioada promotionala a fost extinsa pentru un weekend intreg si, in cazul unor lanturi mari de magazine, chiar si pentru o saptamana.

3 Unde gasesc lista de magazine Black Friday participante?

Exista portaluri web dedicate care ofera liste complete de oferte pe categorii de produse si magazine participante. Unele magazine participante isi pot anunta participarea in ultimul moment, de aceea este recomandat ca lista sa fie verificata periodic.

4 Este mai bine sa cumperi online sau la magazinele stationare?

Fiecare optiune are avantajele si dezavantajele sale. La magazinele stationare apare problema aglomeratiei si lipsei de stoc. Este posibil ca un cumparator sa astepte cateva ore inainte de a realiza ca produsul nu mai este disponibil. In cazul magazinelor online, serverul poate cadea daca este suprasolicitat iar reducerile incep in miezul noptii.

5 Cum obtin cel mai bun pret?

Pentru a obtine cel mai bun pret pentru produsul care este de interes, cumparatorii trebuie sa fie pregatiti sa faca comparatii atente de pret. Pentru ca numarul de magazine Black Friday participante este tot mai mare de la an la an si numarul de oferte poate fi coplesitor. Este indicat ca fiecare cumparator sa inceapa sa faca diverse comparatii de pret cu cel putin o luna inainte de campanie, pentru a putea compara ofertele si cu preturile din restul anului.