Cum iti ingrijesti aparatul dentar?

aparatdent

Din ce in ce mai multa lume poarta aparat dentar, ceea ce face ofertele de aparat dentar Bucuresti sa cunoasca o adevarata explozie. Exista o multime de probleme dentare ce pot fi rezolvate printr-n aparat, insa pentru rezultate maxime, odata pus, aparatul trebuie sa beneficieza de o ingrijire perfecta si de o igiena asemenea.

Un prim lucru pe care trebuie sa il faci pentru rezultate maxima este sa urmezi niste sfaturi in ceea ce priveste igiena aparatului dentar:

  • Periaza dintii foarte corect si cat se poate de meticulos. Periajul trebuie sa dureze minim 3 minute si sa vizeze fiecare spatiu dintre dinti sau dintre aparat si dinti.
  • Foloseste o periuta potrivita! Periuta perfecta pe care o poti folosi pentru a curata aparatul dentar este una cu perii moi sau foarte moi.
  • Periaza dintii dupa fiecare masa si de fiecare data cand te trezesti sau inainte de te culci. In felul acesta, sansele ca bacteriile sa ajunga intre braceti si dinti sunt foarte mici.
  • Inarmeaza-te si cu alte accesorii, cum ar fi o periuta interdentara prin care sa poti atinge zone greu accesibile, ata dentara si apa de gura. Daca nu ai la indemana periuta de dinti, clatirea gurii cu apa de gura este mai mult decat indicata.

Indiferent ca ai aparat dentar fix sau mobil, este bine sa eviti alimentele dure si sa eviti utilizarea gumei de mestecat. Prin alimente dure intelegem alimente precum coaja de paine, morcov, alune sau caramele.

Chiar daca iti place sa musti dintr-un mar sau dintr-o para, spre exemplu, este bine sa eviti sa faci acest lucru in timp ce poti aparat dentar.

Atunci cand ai un aparat dentar mobil, lucrurile sunt ceva mai simple, deoarece vei puutea manca toate alimentele atata vreme cat aparatul nu este in gura. Totusi, un aparat dentar mobil poate sa insemne un stres in plus, deoarece va trebui sa il speli dupa fiecare masa cu un jet puternic de apa si de asemenea, in fiecare dimineata si in fiecare seara. Un aparat obil este mai fragil, asadar sunt sanse mai mari sa se uzeze.

Purtarea unui aparat dentar poate sa fie destul de dureroasa la inceput, insa daca doresti un zambet perfect, este bine sa rezisti la durere si sa te gandesti la rezultatele impresionante pe care le vei avea dupa terminarea perioadei de tratament.