Mobila la comanda. Avantaje si dezavantaje

Bucatarie0.02-3

Mobilarea casei este o misiune destul de dificila pentru cei care doresc sa isi transforme locuinta intr-un spatiu de relaxare totala. Ideea de a comanda mobila dintr-un magazin care produce mobilier de serie, standardizat, pare o solutie atractiva, in conditiile in care mobila este deja construita, ceea ce duce la economie de timp si de bani. Totusi, daca iti doresti un mobilier care sa te reprezinte, cel mai bine este sa apelezi la mobila la comanda .

De ce mobila la comanda?

Exista o serie de motive pentru care mobilierul la comanda este o alegere excelenta:

  • Poate sa respecte intru totul dorintele tale. Daca ai vazut pe Pinterest poze cu mobilier care iti place foarte mult, insa pe care nu il gasesti in magazine, varianta mobilierului la comanda este cea mai buna.
  • Se potriveste foarte bine cu spatiul pentru care este destinata. Mobilierul la comanda este construit in asa fel incat sa se potriveasca perfect cu spatiul pentru care este destinat. Nu vor exista spatii inutile si nici situatii in care o piesa nu incape in locul in care doresti sa o pui.
  • Prezinta mai multa flexibilitate in procesul de productie. Daca te razgandesti pe parcurs in ceea ce priveste forma sau culoarea mobilierului, poti sa soliciti orice modificare, atata vreme cat poate sa fie facuta.
  • Bugetul poate sa fie negociat. Un alt mare avantaj este faptul ca bugetul poate sa fie negociat, iar flexibilitatea in ceea ce priveste costurile este foarte mare. Se pot alege materiale foarte diversificate, sisteme de inchidere diferite si o multime de variante care cresc sau scad pretul total al mobilierului.
  • Vei avea mobila unica. Daca alegi mobila la comanda poti avea garantia ca vei avea un mobilier unic, prezent doar in casa ta.

Care sunt riscurile si dezavantajele alegerii mobilierului la comanda?

Din pacate, nu totul este roz. Exista si anumite dezavantaje, primul fiind cel legat de timpul necesar pentru constructia mobilierului. Daca o piesa de mobilier comandata din magazin poate fi folosita a doua zi, mobila la comanda are nevoie de cateva saptamani pentru a fi construita.

De asemenea, in functie de firma cu care se lucreaza exista posibilitatea sa nu se ofere garantie. Este motivul pentru care este indicat sa se opteze pentru o firma, in detrimentul unui tamplar liber profesionist, indiferent cat de bun este acesta.

Nu in ultimul rand, mobilierul la comanda poate sa nu aiba tocmai forma dorita, daca tamplarul nu este foarte bun. Tocmai de aceea, unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont este alegerea persoanelor care iti construiesc mobila. Este bine sa tii cont de review-urile din partea celor care au lucrat cu ele si de portofoliu. Oice tamplar bun trebuie sa aiba un portofoliu cu mobilierul pe care l-a realizat deja si chiar un mic depozit in care sa fie descoperite piese de mobilier gata construite.