Ce mancare trebuie sa manance catelul tau si cum trebuie sa o manance?

1.Mancare-pentru-caini-768x581

Este o adevarata minune sa ai un catel in casa. Majoritatea oamenilor isi percep animalele drept adevarati membri ai familiei, lucru cat se poate de normal. Cu toate astea, putini stiu cu exactitate ce trebuie sa manance catelul de care au grija. Foarte multi posesori de caine aleg un pet shop online si achizitioneaza fie mancarea pe care o considera ei cea mai atractiva, fie varianta cea mai ieftina. Daca iti doresti sanatate, fericire si viata lunga pentru catel, este bine sa stii ca exista multe reguli de care trebuie sa tii cont.

Cum se cumpara, asadar, hrana pentru animale?

In primul rand, trebuie sa se tina cont de tipul de hrana. Pe masura ce catelul creste, nevoia de alimentatie i se schimba. Atunci cand are pana in 2 luni va avea nevoie de hrana de tip starter, pana intr-un an va avea nevoie de hrana pentru juniori, intre 1 si 7 an va trebui sa consume hrana pentru adulti iar dupa 7 ani este timpul pentru hrana de seniori. Producatorii dozeaza foarte bine ingredientele in functie de nevoia organismului si fac toate cele 4 tipuri de hrana, atat in forma umeda, cat si uscata.

De asemenea, trebuie sa se tina cont de calitate, existand 3 categorii de hrana ce poate sa fie achizitionata in magazine: cea economica, cea premium si cea super premium. Evident, cei care doresc tot ceea ce este mai bun pentru cateii lor vor opta pentru hrana super premium, insa este posibil sa nu fie suficient. In functie de conditia medicala si de diverse particularitati ale organismului, multi catei au nevoie si de suplimente nutritive pentru animale , asadar, este bine sa se solicite si sfatul unui veterinar inainte de achizitia hranei.

De asemenea, conteaza foarte mult rasa si talia, un catel de 10 kg consumand mult mai putina mancare decat unul care are 45 de kg atunci cand ajunge la maturitate.

Cum trebuie folosita hrana pentru caini?

Nu doar achizitia este importanta, ci si modul in care este administrata mancarea. In primul rand trebuie sa se aiba in vedere toate criteriile de mai sus, deoarece hrana chiar contine anumite elemente esentiale cainilor in functie de varsta, rasa si greutate. Spre exemplu, cainii seniori au nevoie de uleiuri esentiale pentru imunitate si pentru sistemul articular, in timp ce juniorii au nevoie de foarte mult calciu.

De asemenea, este bine sa se tina cont si de cantitatea de mancare. Multi catei ar manca cantitati foarte mari de mancare, insa trebuie sa se respecte cantitatea recomandata de medic si de ambalajul mancarii. In caz contrar, se poate instala obezitatea care duce la probleme destul de mari de sanatate, cum ar fi insuficienta cardiaca sau bolile articulare.

Incearca sa nu te lasi induplecat de obiceiul catelului de a cersi mai multa mancare si il vei sti sanatos pentru foarte multa vreme.

Important!

  • Pe langa mancare, catelul are nevoie si de apa. Este bine sa exista tot timpul un castronel cu apa proaspata de unde sa se hidrateze, mai ales daca i se adminstreaza hrana uscata.
  • Hrana trebuie sa fie depozitata corect, fie la frigider, daca este umedafie la temperatura camerei, daca este uscata.