Aiosif

Cum sa te motivezi pentru a slabi

Multora le e greu sa isi gaseasca motivatia in timpul unui nregim de slabit. Pierderea in greutate necesita eforturi, rigoare si uneori tocmai acestea ne lipsesc pentru a putea atinge obiectivele pe care ni le-am fixat. Iata cateva trucuri care iti vor permite sa ramai motivata.

Motivatia trebuie regasita inainte de inceperea regimului propriu-zis

Iti doresti cu disperare sa slabesti insa iti lipseste motivatia? Iti este teama ca nu vei duce regimul la bun sfarsit? Inainte de a incepe un regim de slabit, inainte de a-ti schimba obiceiurile alimentare, trebuie sa-ti pui urmatoarea intrebare: care sunt motivele pentru care imi doresc sa slabesc? Pentru a te simti mai bine in pielea ta, pentru ca te-ai saturat de privirile celorlalti. Pentru a reusi sa slabesti, dorinta trebuie sa vina de la tine insati, nu dintr-o constrangere sau din cauza presiunii sociale.

Fixeaza-ti obiective progresive, usor de atins

Doar cateva persoane reusesc cu adevarat sa aiba o disciplina de fier atat in ceea ce priveste obiceiurile alimentare cat si in ceea ce priveste activitatea fizica. Nu fi atat de stricta cu tine insati, fixeaza-ti obiective pe care le poti atinge cu adevarat. De exemplu, propune-ti sa slabesti doua kilograme in doua saptamani. Elimina progresiv proastele obiceiuri alimentare sau pe cele care te-au facut sa acumulezi kilogramele in plus. Elimina bauturile carbogazoase din alimentatie. Odata eliminat acest obicei nesanatos, treci la altul: nu mai rontai intre mese sau seara. Si tot asa pana cand toate aceste obiceiuri nesanatoase sunt eliminate definitiv.

Alege regimul potrivit

Regimul nu este singura posiblitate prin care poti slabi. Poti face acest lucru optand pentru o alimentatie echilibrata si prin sport regulat. Insa, daca optezi pentru un regim, acesta trebuie sa fie unul care sa ti se potriveasca. Daca feculentii sunt pe placul tau, atunci dieta pe baza de paste este facuta pentru tine. Daca produsele lactate sunt pe placul tau, atunci alege sa slabesti cu ajutorul dietei pe baza de branza alba este pentru tine. Daca esti mai degraba amatoare de supe, atunci regimul pe baza de supa de varza este ideal pentru tine.

sportMotivatia si sportul

Sportul in doi este cu siguranta cea mai buna modalitate de a te motiva. Alaturi de una din cele mai bune prietene vei fi cu siguranta mai motivata. Mai ales daca aceasta are un corp perfect sculptat. In plus, daca asculti muzica in timp ce faci sport, vei fi si mai motivata.