hobby

admin

Cum sa te relaxezi printr-un Hobby?

hobbyStresul continuu de la locul de munca sau chiar de la scoala si societatea din ce in ce mai agitata ne obliga la cateva ore de relaxare pe zi, pentru a putea avea pretentia la un corp si o minte sanatoasa. Ce faci insa in orele de relaxare? O navigare pe internet, fie ca este vorba de mobil sau calculator poate sa fie un adevarat dezastru pentru creier iar somnul nu este intotdeauna cea mai buna solutie, mai ales in timpul zilei.

Daca nu ai un Hobby, poti sa apelezi la cele mai vechi obiceiuri ale oamenilor, dar totusi cele mai relaxante:

  •  Picteaza. De cand nu ai mai luat o foaie de hartie, niste pensule si un set de culori si sa iti dai drumul la imaginatie. Nu, aceasta activitate nu este destinata doar copiilor. Poti sa iti versi toate frustrarile intr-un desen care sa te reprezinte. Pe langa o relaxare foarte eficienta, vei descoperi si placere si cine stie, poate in tine se ascunde un real talent si cu timpul poti face si bani din aceasta activitate;
  •  Citeste o carte. In ultima vreme din ce in ce mai putina lume pune mana pe o carte, iar motivul este simplu: sunt destule informatii pe internet iar cei care se incumeta sa citeasca un roman o fac direct pe telefon, tableta sau e-reader. Indrazneste sa iei o carte in mana, pe care sa o rasfoiesti si in care sa patrunzi cu tot sufletul. Vei descoperi o detasare deosebita fata de tot ceea ce inseamna lumea ta si te vei bucura de cunostiinte noi si placute;
  •  Asculta muzica sau canta. Muzica este cu siguranta una dintre cele mai placute metode de relaxare, motiv pentru care, o ora in care stai cu melodiile preferate in urechi poate sa fie o ora extrem de eficienta, care sa iti incarce bateriile si sa iti ofere optimismul de care ai nevoie. Daca iti place sa si produci muzica, incearca sa canti. Fie ca o faci in baie sau la un instrument, in cazul in care stii sa faci asta, relaxarea va fi maxima si te vei putea bucura de fiecare moment.

Evident, exista multe alte metode de relaxare, totul este sa gasesti un hobby care te reprezinta si sa il pui in practica cat mai repede.