Cum se foreaza in beton?

Cum se găuriți betonul ?

In afara de profesionistii care perforeaza beton prin tehnica diamantata exista si metode mai simple pentru tot omul.
Forajul în beton este o tehnică utilă și la îndemână. Se pot face gauri pentru rafturi, atarnarea tablourilor, instalarea luminilor etc. Citiți mai departe pentru a afla cum se foreaza …

foraj_beton_tehnica_diamantata

Cumpara sau închiriaza un burghiu bun.

Este important să începeți cu un burghiu bun. Caracteristicile sunt:

​​funcția de viteză variabilă pentru setarea percuției 

Adâncime (un mâner pentru cealaltă mână ajută foarte mult)

Putere de pornire cu un burghiu ieftin cu mai puțină putere va fi dificil și se va termina găuri care nu sunt suficient de adânci,

Nu te zgarci si cumpara unul de marca (de exemplu, Bosch, DeWalt, Black Decker vs Makita). Merita!
Ca sa cunoasteti bine aparatul citiți manualul utilizatorului. Manualul va ajuta sa ințelegeti pentru ce sunt toate butoanele și comenzile dar si cum să setați burghiul.

Asigurați-vă că sunteti confortabil si cunoasteti aparatul înainte de a trece la pasul următor.


Setați adâncimea.

Anumite mașini vor avea o setare de adâncime sau bara de control al adâncimii. Citiți manualul de utilizare să învețe cum să-l folositi. În cazul în care aparatul nu are control profunzime, să se măsoare și să se marcheze adâncimea dorită cu o bandă sau creion de mascare.


Țineți în mod corespunzător mașina de găurit. Țineți mașina de găurit cu o singură mână ca un pistol, cu degetul arătător pe “declanșator”.

Punct ochit punct lovit

Marcați punctul de pe perete unde doriți să găuriți folosind un creion, marker moale, cu un punct sau o cruce mică.

Asigurați-vă că marcajul nu este prea mare. Se pune mașina de găurit pe semn. Se aplică o presiune suficienta să-l țină în loc, dar nu apăsați prea tare. Vei invata cantitatea potrivită de presiune din practica.

Folositi masina de gaurit la o viteză redusă (în cazul în care aparatul dumneavoastră are control de viteză) sau în rafale scurte (dacă nu). Faceti o gaură mică adâncime, care va ghida forajul, astfel încât să facă gaura exact pe semn.

Folosind o viteză mare și funcția de ciocan (în cazul în care mașina de găurit are), forati in adancime folosind gaura mica pe care ați făcut-o în etapa anterioară.

Veți avea nevoie de a utiliza o anumită forță împotriva peretelui, în special în cazul în care burghiul este unul de mică putere. În cazul în care mașina de găurit nu are o funcție automată ciocănire, la fiecare zece secunde sau cam asa ceva, trageți mașina de găurit ușor afară și bagati din nou.

În cazul în care forarea durează mult timp, trageți mașina de găurit afară și lăsați-o să se răcească timp de câteva secunde apoi reincepeti.

Oprește-te o dată ce ajungi la adâncimea dorită.