admin

Piese originale vs Piese aftermarket, ce alegi pentru masina ta?

60495723_1Daca ai o masina, uzarea pieselor este inevitabila. Fie ca e vorba de ceva simplu si ieftin sau de o piesa mai costisitoare, cu siguranta va trebui la un moment dat sau altul sa treci printr-un service.

Cand vine vorba de asa ceva, pretul este unul din elementele care decide cu ce fel de piesa  o vei inlocui pe cea uzata. Ai de ales intre 3 tipuri de piese: piese originale, direct de la producatorul masinii tale, piese aftermarket, de la producatori autorizati, dar care furnizeaza doar piese si piese contrafacute, care in general vin din China si Turcia si au o calitate foarte proasta.

Piesele contrafacute sunt excluse din start. Desi sunt extrem de ieftine, acestea reprezinta un risc enorm pentru cei care vor folosi masina, putand sa duca la accidente grave. Asadar, in momentul in care alegi piesa pentru masina ta, evita sa alegi piese contrafacute.

Ramane de ales intre piese originale si piese aftermarket:

Piesele originale. Au beneficiul ca sunt exact modelele de piese care au venit initial montate pe masina. De multe ori insa, acestea sunt montate tot de la un producator aftermerket iar marele dezavantaj al pieselor originale este faptul ca sunt destul de costisitoare. Daca ai de schimbat mai multe piese, sau una foarte importanta, diferenta de pret intre cele originale si cele aftermarket se poate simti destul de serios in buzunar;

Piese aftermarket. In momentul in care decizi sa optezi pentru astfel de piese, trebuie sa te informezi foarte bine in legatura cu firma care le produce. Exista producatori extrem de rigurosi, care fac piese de cea mai buna calitate si care concureaza cu succes, sau chiar intrec rezistenta pieselor originale si exista producatori cu mai multe probleme, care ofera piese de slaba calitate. Inainte de a te hotara asupra pieselor aftermarket, intreaba pe forumuri de specialitate sau direct la service, care este cea mai buna varianta.

Per total, piesele aftermarket pot fi alegerea mai buna, atata timp cat sunt cumparate cu atentie. Sunt piese auto ieftine, de buna calitate si de foarte multe ori reusesc sa intreaca in raportul calitate/pret piesele originale.