AncaP

De ce este important sa calatorim cand suntem tineri?

De ce este important sa calatorim cand suntem tineri?

Cu totii visam sa calatorim cat mai mult insa marea majoritatea dintre noi preferam sa muncim si sa punem bani deoparte pentru a calatori mai tarziu, poate chiar cand suntem mai in varsta. Calatoriile efectuate la varsta de 20-30 de ani sunt diferite de cele facute la 40 de ani. Cand suntem tineri putem profita de mai multe experiente. Iata de ce este important sa calatorim cand suntem tineri.

Calatoriile in tinerete inseamna independenta. Pentru majoritatea dintre noi, chiar daca nu mai locuim impreuna cu parintii nostri, mai putem fi depedenti de ei intr-o mica sau mai mare masura. Faptul de a avea aproape de noi anturajul familial (inclusiv prietenii) ne confera un sentiment de siguranta, stim ca putem apela la ajutorul lor ori de cate ori avem nevoie. O calatorie efectuata in tinerete, intr-un grup restrans, ne ajuta sa iesim din zona de confort deoarece ne aflam intr-un mediu necunoscut noua.

Putem face economii. In momentul in care calatorim in tinerete nu avem de ales, trebuie sa invatam sa ne administram finantele. Nu ne putem permite sa cheltuim banii fara masura. Astfel, cautam spatii de cazare mai ieftina sau optam pentru camping. Alegem cea mai ieftina modalitate de deplasare spre destinatia dorita, chiar autostopul. Aceasta experienta ne va dezvolta personalitatea, ne va face mai puternici.

O viata mai relaxata. Rutina seriviciu-acasa-serviciu vine cu lotul sau de stres. Cand te simti depasit de probleme, sufocat, ai nevoie de o pauza, o evadare. Ce poate fi mai potrivit decat o calatorie? Unul din marile avanatje ale unei calatorii in timpul tineretii este urmatorul: descoperim orizonturi noi, culturi noi, activitati noi si o multime de alte lucruri care sa ne inspire.

Activiati fizice. Un alt mare avantaj al calatoriilor efectuate in tinerete este ca avem sansa de a face o multime de activitati sportive si nu numai, activitati ce presupun o anumita forma fizica.