reparatii termopane sector 3

admin

Garniturile termopanelor reprezinta cheia confortului oferit de ferestrele de termopan

reparatii termopane sector 3

reparatii termopane sector 3

Principalul argument pentru care o fereastra de termopan este foarte apreciata si pentru care foarte multa lume opteaza pentru tamplaria de PVC si aluminiu atunci cand vine vorba despre ferestre se refera la termoizolatia foarte buna pe care aceasta o ofera in orice spatiu, indiferent de destinatia spatiului respectiv. La aceasta termoizolatie foarte buna sa adauga si izolatia fonica de o foarte buna calitate.

Pentru a asigura atat izolatia fonica, cat si izolatia termica, fereastra de termopan are nevoie de o etanseitate foarte ridicata, iar aceasta etanseitate este asigurata de garnitura termopanelor. Garnitura termopanelor asigura etanseitatea perfecta dintre cercevea, partea mobila a termopanelor, si tocul termopanelor, adica partea fixa.

Importanta garniturilor pentru termopane

Etanseitatea asigurata de garnitura termopanelor se datoreaza cauciucului extrem de rezistent folosit, dar si elasticitatii garniturii. In consecinta vorbim despre garnitura termopanelor ca despre acel element care asigura in proportie de aproape 80% protejarea spatiului interior de frigul din exterior si de umiditatea de afara.

Pe langa faptul ca garniturile asigura protejarea impotriva frigului si a umezelii pentru interiorul camerelor, trebuie spus ca inclusiv feroneria termopanelor este protejata impotriva umiditatii de catre aceste garnituri. In plus merita a fi amintit faptul ca garniturile termopanelor trebuie sa faca fata atat temperaturilor foarte ridicate din timpul verii cat si temperaturilor extrem de scazute din lunile de iarna.

Tocmai din acest punct de vedere trebuie subliniat faptul ca odata cu trecerea timpului garniturile termopanelor incep sa se uzeze si sa aiba nevoie de reconditionare sau chiar sa fie necesara inlocuirea acestora. Intr-o astfel de situatie este indicat sa te adresezi unei firme care activeaza pe piata serviciilor de reparatii termopane sector 3.

Cum arata o garnitura uzata a termopanelor?

Chiar daca specialistii in domeniu indica o garantie de aproximativ 24 de luni pentru garnitura termopanelor, trebuie spus ca nu intotdeauna acestea rezista timpul indicat. Acest lucru este influentat de modalitatea de utilizare a termopanelor, dar si de modalitatea de intretinere a acestora.

Tocmai de aceea este important sa stii care sunt acele semne care indica o uzura ridicata pentru garniturile termopanelor. Astfel vorbim despre semne negre care raman inclusiv in urma stergerii de praf a garniturilor care arata o tasare sau o macinare a acestora.

De asemenea faptul ca garniturile prezinta crapaturi sau chiar ruperea acestora indica necesitatea de a le inlocui. Un alt semn evident al uzurii garniturilor il reprezinta patrunderea apei de ploaie in interiorul locuintei.

Mai mult, pot exista situatii in care garnitura este desprinsa de pe tocul termopanului, astfel incat nu isi mai face treaba de a izola interiorul. In oricare dintre aceste situatii nu iti ramane altceva de facut decat sa iei legatura cu o echipa de profesionisti in reparatii termopane sector 3.

O firma specializata in repararea termopanelor va avea grija sa evalueze exact starea garniturilor termopanelor si sa opteze pentru cea mai buna solutie. De obicei dupa cativa ani de utilizare este recomandat sa inlocuiesti garniturile termopanelor pentru a te bucura de cel mai ridicat nivel de confort termic si fonic.