lentile ochelari online

Antonio Tony

Ghid de achizitionat ochelari online

lentile ochelari onlineCumparam on-line fel de fel de lucruri, din ce in ce mai des si din ce in ce mai variat.  Pentru ca e comod si eficient. Dar cand vine vorba de ochelari? Putem face acelasi lucru? Raspunsul este, fara rezerve, DA.  Atunci cand, cu prescriptia de la oftalmolog in mana, te intrebi ce ai de facut, unde sa te duci, ce rame sa alegi, ce lentile, cat o sa coste… atunci poate ti-e mai bines a te asezi comod la calculator si, in linistea casei tale, sa te informezi si sa cauti intr-un magazine online. Gaseste un site complex, care sa iti ofere multe si variate rame si lentile, cu fotografii de calitate din cat mai multe unghiuri ale ramelor, care sa iti iti permita numeroase filtrari ca sa poti restrange cat mai bine cautarea, cu multe articole de ajutor care sa iti explice pertinent si profesionist ce ti se potriveste. Un astfel de site este ochelari.com. Ce am gasit acolo foarte interesant este posibilitatea sa iti incarci pe calculator o poza si sa probezi on-line chiar pe chipul tau toate ramele care iti plac si sa alegi cat mai bine exact pe cea care ti se potriveste, in liniste, cu rabdare, revenind de cate ori ai nevoie. Poti trimite chiar prietenilor poza sa iti spuna parerea. Poate fi chiar distractiv! Si, evident, poti sa alegi ochelarii care se potrivesc  bugetului, sa faci un pas inapoi daca observi ca depasesti suma propusa si asta fara jena fata de un vanzator real.

Ce trebuie sa faci? Iata micul tau ghid de cumparat online:

Pasul 1: accesezi site-ul dorit. Noi am accesat ochelari.com

Pasul 2: alegerea ramei. Cel mai probabil numarul de rame disponibile te va descuraja. Daca nu ti-e clar cu ce ti-ar sta bine, citeste articolele ajutatoare referitoare la forma ramelor in functie de forma fetei, varsta, coafura, etc. Cand te-ai lamurit, poti incepe sa filtrezi: selectezi producatorul ramelor, materialul (metal, plastic, acetat, etc.), forma, culoarea,  marimea (poti gasi latimea scrisa si pe bratul unei rame pe care deja o porti) si … tot asa pana restrangi numarul de variante.  Ai posibilitatea sa vezi fotografii cu ramele din multe unghiuri si sa le maresti ca sa poti vedea foarte bine detaliie. Asa mai poti face o selectie. Rezulti astfel cu un numar mai restrains de rame care ti-ar putea placea. In modului “Probeaza on-line” ,  simplu, ghidat cu precizie, poti sa incarci o fotografie si sa obtii o succesiune de chipuri proprii cu diversi ochelari, portiviti la proportiile matematic corecte astfel incat sa iti dai seama exact cum ti-ar veni in realitate. Si asa inchei alegerea ramelor.

Pasul 3: alegerea lenitilelor. Odata rama aleasa, treci la modulul lentile. Introduci intr-un formular datele de pe prescriptia medicala de la oftalmolog. Selectezi si aici producator (lentile Hoya, Essilor,  Zeiss, Rhein Vision…), materialul lentilelor si apoi, dupa nevoi si corelat cu  bugetul, poti sa alegi tratamente mai uzuale sau mai speciale (antireflex, antizgariere, oleofob, hidrofob, , etc.) sau diverse filtre. Lentilele heliomate, si ele de multe feluri si multe preturi, pot fi si ele o optiune.

Pasul 4: definitivarea comenzii. Alegi modalitatea de plata (la livrare sau on-line), inscrii adresa de livrare. Ochelarii vor sosi la tine la usa in cateva zile, prin curier, cu lentilele montate de producatorul lor pe ramele alese de tine.

Tot procesul ar trebui sa fie o experienta placuta, iar rezultatul …..  o pereche de ochelari aleasa exact dupa nevoile tale. Sau ale cuiva drag caruia vrei sa ii faci o surpriza, de exemplu…