homemade-dulce-de-leche

Antonio Tony

De stiut despre cafeaua cu lapte condensat

homemade-dulce-de-lecheDesi vi se poate parea ciudat, aflati ca, intradevar, laptele condensat se poate folosi savura si in cafeaua de dimineata. Majoritatea dintre noi obisnuim sa ne incepem ziua cu ajutorul unei cafele bune. Unii dintre noi o consuma neagra, fara pic de zahar, altii obisnuim sa o super indulcim sau sa adaugam putin lapte.

Si in momentul in care mergem in oras, cerinta cea mai deasa o reprezinta „cafeaua lunga cu lapte” langa care isi gaseste locul si paharul cu apa plata. Cafeaua este de asemenea folosita in curele de slabire in combinatie cu laptele sau uleiul de cocos, astfel incat cafeaua a devenit acea bautura care a suferit destul de multe modificari in timp.

Cum de multe ori simtim ca suntem lipsiti de energie si primul gand este sa consumam o cafea aflati ca aceasta intradevar ne da un plus de energie. Insa in combinatie cu laptele condensat cafeaua capata un gust cu adevarat deosbit. Textura sa este una cremoasa si are numeroase beneficii asupra intregului nostru organism. Daca pana acum DeLatte v-a obisnuit cu numeroase retete ce au in componenta lor lapte condensat, iata ca acum vine cu o noua idee, si anume ca puteti sa il folositi si in cafea. Si aceasta nu est singura noutate. Cei de la DeLatte au o noua imagine, bazata pe un nou design al etichetei, care insa nu va schimba cu nimic gustul dsavarsit al diverselor variante de lapte condensat.

Laptele condensat se gaseste sub forma de trei variante : DeLatte Conde, Caramel sau Caramel cu Cacao, asadar puteti incerca diverse arome pentru a vedea care este preferata voastra.

Pe anga faptul ca noua cafea va avea un altfel de gust veti putea observa ca nu veti simti pota de mancare pentru o prioada destul de indelungata pe parcursul zilei. Laptele condensat, fiind foarte concentrat ramane in organsim circa 2-3 ore, dand senzatia de satietate, astfel incat nu veti resimti pofta de mancare.

De asemenea, puteti folosi lapte condensat nu numai in cafea ci il puteti adauga si in ceai. Este foarte cunoscut faptul ca englezii consuma ceaiul cu lapte. Dupa cercetari amanuntite acestia au ajuns la concluzia ca formula perfecta a unei cesti de ceai cu lapte consta in 200 ml de apa fiarta in care se adauga un pliculet sau o lingurita de ceai. Dupa 2 minute lasat la infuzat, se toarna 10 ml de lapte, se mai lasa la infuzat inca 6 minute, dupa care va avea o temperatura de 60 grade care este ideala pentru a fi consumat. Desi ei consuma cu lapte normal, ganditi-va ce gust minunat ii poate conferi lapte condensat indulcit.

Nu mai stati pe ganduri si incercati. De ce sa nu experimentati ceva nou, care se poate dovedi a fi ceva deosebit de gustos si care sa intre in rutina voastra zilnica? Si pe langa faptul ca este gustos, este revigorant si totodata satios. Asadar, nu strica sa incercati.