Ajutor, mi se cojeste pielea dupa plaja. Ce trebuie sa fac?

Exista 1001 motive sa adori vara. Vara este anotimpul care ne permite sa profitam din plin de razele soarelui, sa ne bronzam, sa ne relaxam la o terasa sau sa profitam de o vacanta relaxanta la malul marii. Pe scurt, vara este anotimpul ideal pentru a profita de toate placerile vietii. Insa, in cazul in care exageram cu expunerea la soare, fara sa ne protejam pielea de razele soarelui ne putem trezi ca pielea ni se cojeste dupa cateva zile. Iata cateva trucuri care iti vor permite sa eviti aceasta problema.

De ce ni se cojeste pielea? Din dorinta de a ne bronza imediat dupa aparitia primelor raze de soare riscam sa ne ardem pielea. Pielea se cojeste, un fenomen cutanat care este rezultatul deshidratarii si unei schimbari celulare. Astfel, in momentul in care pielea noastra este arsa de soare, straturile superioare ale epidermei devin mult prea uscate ceea ce provoaca cojirea pielii.

Ce putem face pentru a evita cojirea pielii? Cojirea pielii este un fenomen absolut normal cu care cu totii putem fi confruntati in cazul in care exageram cu expunerea la soare. Exista unele solutii care ne permit sa evitam cojirea pielii in timpul vacantei, cateva masuri de precautie deosebit de simple. Pentru a evita o astfel de experienta neplacuta trebuie sa ne pregatim in mod corespunzator pielea. Inainte de expunerea la soare trebuie sa facem un gomaj al pielii pentru a indeparta toate celulele moarte si sa aplicam crema solara odata la doua ore. In plus, trebuie sa evitam expunerea la soare intre orele considerate drept periculoase pentru piele, adica 12-15.

Ce putem face daca pielea incepe deja sa se cojeasca ? Daca pielea ta a inceput deja sa se cojeasca trebuie sa eviti gelurile de dus prea agresive si dusurile prea calde deoarece nu vor face decat sa usuce pielea. Incearca sa eviti timp de cateva zile expunerea la soare.