Ghid servicii funerare

Alexandru Costin manager al firmei de pompe funebre –  Funerare Alexandru ne explica intr-un mic ghid publicat pe site-ul oficial care sunt pasii care trebuie urmati pentru a realiza in mod corect si usor  randuiala unei inmormantari.

sicriu Funerare Alexandru Bucuresti

In acest ghid se detaliaza in mod complet ce trebuie facut atunci cand o persoana draga nou trece in nefiinta:

  1. Daca persoana a decedat iar cauza decesului este reprezentata de o anumita boala (necesar acte doveditoare) nu mai trebuie sa anuntati salvarea sau politia. Acestia nu au competenta de a elibera certificatul constatator de deces. pentru a intra in acest caz in posesia actului de deces se recomanda sa discutati cu medicul legist sau cel de familie. Daca porcesul vi se pare un lucru destul de greu de realizat se recomanda sa apelati la o firma de pompe funebre care poate sa faca aceste lucruri in numele dumneavoastra.
  2. Daca persoana a decedat si nu suferea de o boala , sau daca aveti nelamuriri in priviinta decesului sunati la Politie. Nu atingeti persoana decedata pentru a nu compromite porbele ce vor fi preluate de catre organele competente.
  3. In cazul in care luati legatura cu o firma de pompe funebre, acestia vor trimite o masina funerara speciala pentru recuperarea decedatilor. Acesta va fi transportat conform noilor reglementari legislative catre o sala de pregatire a decedatilor, unde corpul va fi dezinfectat, imbalsamat si apoi toaletat cosmetizat si imbracat.
  4. Actul de deces si adeverinta de inhumare conform normativelor noii legi a serviciilor funerare se elibereaza doar familiei sau apartinatorilor de la oficul starii civile.

Actele necesare pentru declararea DECESULUI sunt:

 • Certificatul CONSTATATOR in original care ramane la Starea Civila
 • Cartea de identitate a decedatului in original si copie
 • Certificatul de nastere si căsătorie in original si copie
 • Cartea de identitate a persoanei care declara decesul
 • Acte care să ateste gradul de rudenie( nastere căsătorie testament)

Intr-un timp foarte sucrt ofiterul starii civile va elibera Certificatul de deces si Adeverinta de Inhumare.

Cu aceste acte va puteti adresa administratorului de cimitir unde doriti sa inmormantati persoana decedata.