Aiosif

Ghidul celor mai frumoase parcuri nationale din Canada

Mai putin populare, mai putin cunoscute decat omoloagele lor americane, marile parcuri natoionale din Canada – a caror intrare va fi gratuita in 2017 – ascund o multime de comori. Modelate de-a lungul anilor de o natura capricioasa si de temperaturi extreme, parcurile nationale din Canada sunt extrem de numeroase, ideale pentru pasionatii de natura si de activitati in aer liber.  Pe jos, cu bicicleta, cu vaporul sau cu caiacul, iata care sunt cele mai frumose parcuri nationale din Canada.

pacific

Rezerva naturala Pacific Rim

Situata pe coasta de vest, la 50 de kilometri distanta de Vancouver, aceasta rezerva naturala este un veritabil paradis ecologic, cunoscut datorita padurilor tropicale, a coastei dantelate care cuprinde Long Beach, unul din cele mai bune locuri pentru practicarea sportului din Canada. Arhipelagul Broken Group face parte din aceeasta rezerva, precum si West Trail, un loc ideal pentru drumetii de 75 de kilometric lungime.

banff

Parcul National Banff

Cel mai cunoscut parc national din Canada, faimosul parc Banff este simbolul imensitatii si frumusetii muntilor stancosi canadieini. Lacuri de un albastru turcoaz superb, munti acoperiti de zapada si paduri…un spatiu incredibil…

auyu

Parcul National Auyuittuq

Izolat in teritoriul Nunavut si compus din ghetari si fiorduri, parcul national Auyuittuq este singurul parc national situat in interiorul cercului polar arctic. Fauna si flora se afla inca in stare de salbaticie iar singurele modalitati de acces in parc sunt vaporul sau snowmobilul. Accesul nu este unul facil insa merita, peisajul este pur si simplu incredibil.

nahanni

Rezerva nationala Nahanni

Situat in teritoriile de Nord-Vest, aceasra rezerva maiestuioasa este cunoscuta in special pentru canioanele sale, pentru apele si cascadele vertiginoase. Cascada Virginia, de doua ori mai inalta decat cascada Niagara reprezinta o veritabila carte postala. Paradisul pasionatilor de caiac-canoe si al navigatorilor, aceasta rezerva ofera senzatii tari.

fundy

Parcul National Fundy

Pe coasta de est, in provincia Nouveau Brunswick, acest parc se imparte din doua : de o parte o coasta abrupta de pe care se pot admira cele mai spectaculoase maree si de alta parte, un platou forestier.