admin

Achizitia de piese auto online

slide_scuturi_autoInternetul face lucrurile mult mai usoare in zilele noastre cand avem posibilitatea de a cumpara orice, inclusiv piese auto online 365 de zile pe an, 24 de ore pe zi. Cu atat de multe produse ar fi foarte simplu daca ar fi o singura versiune pentru ceea ce vrei sa cumperi, dar cand avem de-a face cu piese auto, povestea se schimba. Exista presupunerea ca atunci cand cauti o anumita piesa este suficient sa cunosti modelul si marca automobilului. Total fals.

In primul rand data la care a fost inmatriculata prima data nu corespunde intotdeauna cu anul de fabricatie. Este posibil ca masina ta sa fi stat 6 luni sau un an intr-o parcare si sa fi fost vanduta ca noua. De aceea pot aparea diferente intre piesele unor masini din acelasi model, aceeasi marca si, aparent, acelasi an de fabricatie.

De cele mai multe ori, pentru achizitia piesei juste, cel mai bine este sa demontam piesa veche si sa mergem cu ea la magazinul cu piese noi, pentru a gasi una similara. Totusi, acest lucru nu este posibil atunci cand facem achizitii online. In acest caz cea mai buna solutie este sa te adresezi unor forumuri dedicate membrilor posesori ai modelului si marcii masinii pe care o detii. Aici poti afla informatii din cele mai diverse cu privire la piesele auto necesare.

Unii constructori de masini pot veni cu versiuni diferite de piese pentru aceeasi masina, pentru a face mai multe vanzari, in timp ce altii vin cu imbunatatiri frecvente, pentru ameliorarea prestatiei diverselor componente.

In magazinele de piese auto online automobilistii pot gasi cea mai vasta oferta de produse, pentru orice masina. In momentul achizitiei unei piese de schimb online vei obtine un pret avantajos si se poate asigura o calitate optima asupra tuturor elementelor alese. Cele mai solicitate piese de schimb sunt amortizoarele, discurile de frana, filtrele sai kiturile de distributie. Din pacate, in magazinele traditionale aceste componente sunt vandute la preturi irational de mari. In magazinele online, unde cheltuielile de administratie sunt mai mici, preturile sunt si ele acceptabile.

Atunci cand achizitionezi piese auto online va trebui sa fii foarte responsabil, deoarece intreaga decizie cu privire la piesa cumparata iti apartine, iar costurile acesteia si cele ale livrarii nu sunt de neglijat. De aceea, informeaza-te bine de la inceput.