Ghidul shoppingului online

Shoppingul online este pur si simplu magic. Nu este nevoie sa ne deplasam pentru a cumpara ceea ce ne dorim. Putem cumpara aproape orice online, de la haine la produse cosmetice, de la mobila la produse electrice si electrocasnice. Insa, pentru a evita neplacerile urmeaza sfaturile de mai jos.

Nu folosi un computer public. Primul sfat de care trebuie sa tii cont este urmatorul: nu folosi niciodata un computer public pentru shoppingul online. Datorita faptului ca acel computer este public, toate informatiile pe care le introduci sunt in pericol, oricine poate avea acces la ele. Prin urmare, atentie mare in momentul in care folosesti un computer public, de la birou de exemplu.

Opteaza pentru telefonul mobil. O modalitate potrivita de a evita neplacerile de orice fel este descarcarea unei aplicatii pe telefonul mobil. Numeroase sunt magazinele de incredere care si-au creat propriile aplicatii si le ofera clientilor posibilitatea de a cumpara orice. Unele aplicatii necesita inregistrarea clientului pentru o plata ulterioara mai rapida.

Fa apel la bunul simt. Daca un produs ti se pare mult prea ieftin, cu alte cuvinte este prea frumos sa fie adevarat atunci chiar asa este. Sa nu ai incredere in siteurile care iti cer informatii personale, alte informatii decat cele cerute de obicei de magazinele online deoarece nu stii niciodata ce se poate intampla. Exista escroci peste tot, mediul online nu face exceptie.

Alege marimea cu grija. Daca vrei sa iti cumperi haine online tine cont de faptul ca marimile variaza in functie de producator. Masoara-te, dupa care consulta tabelul de marimi existent pe site. Dupa care, in functie de masuratori stabileste cea mai potrivita marime de la brandul respectiv. Spre exemplu, marimile romanesti difera de cele europene, ce sa mai vorbim de marimile americane, cu totul si cu totul alta poveste

Citeste despre conditiile de livrare si de retur. Exista si cazuri in care nu ti se potriveste sau nu iti place ceea ce ai cumparat. Trebuie sa fii informat cu privire la condiitile in care iti poti primi banii inapoi.