Ce avantaje are un roman care isi deschide o afacere in Bulgaria

Ghid365 (1).jpg

Afacerile romanilor in Bulgaria cunosc o pondere tot mai mare in ultimii ani, iar motivul este cat se poate de simplu: este mai avantajos din foarte multe puncte de vedere sa deschizi o firma in statul vecin decat in tara noastra.

Care sunt aceste avantaje? Cota unica de impozitare de 10% (cea mai mica din Europa, in tara noastra fiind de 16%), impozitul pe dividente de numai 5%, o firma cu o cifra de afaceri de pana in 25000 euro (50000 leva) pe an, nu plateste TVA si nici nu este obligata sa isi angajeze un contabil specializat daca firma (care poate avea fi constituita dintr-o singura persoana) realizeaza contabilitatea primara si emite rapoartele fiscale catre administratia bulgara in termenul legal.

Daca apelati la o firma de contabilitate specializata, costul este la jumatate fata de cel din tara noastra pentru aceleasi servicii, in timp ce preturile chiriilor si imobilelor sunt mai mici decat in Romania. Acestea sunt doar cateva din avantajele pe care le are un investitor roman daca alege sa-si deschida o afacere in Bulgaria.

Chiar daca aparent un impediment pentru iantreprenorul roman ar putea fi faptul ca nu cunoaste limba si legile statului bulgar, puteti apela la o firma specializata in acest domeniu despre care puteti afla mai multe informatii accesand site-ul http://bulgaria-lawyer.com/, firma de avocatura care va ofera nu doar consultanta ci si ajutorul in traduceri de documente, redactarea si prelucrarea documentatiei de orice tip, acorda informatii despre viitoarele seminare, targuri si burse in domeniul de activitate care va intereseaza si intervine in contactele si parteneriatul cu firmele din statul bulgar.

In plus, firma de avocatura mai sus amintita, colaborand foarte bine cu o firma de contabilitate, va poate oferi servicii de acest gen la un pret foarte avantajos.

Ghid365 (2).jpg

Se stie ca platiti aproape pe jumatate costul cu serviciile de contabilitate in tara vecina fata de aceleasi servicii in tara noastra, iar daca apelati la o firma de avocatura ca cea de mai sus, puteti sa beneficiati de cele mai avantajoase preturi de pe piata de profil din Bulgaria. Daca aveti o cifra de afaceri sub 25.000 euro (50.000 leva), nu platiti TVA, iar daca aveti o firma care are o cifra de afaceri de pana in 100.000 euro, contabilitatea nu va costa mai mult de 150-200 euro pe luna. Pentru o luna de inactivitate a firmei, depunerea decontului de TVA costa 40 de euro.

Costul de infiintare a unei firme cu asociat unci si neplatitoare de TVA nu va costa mai mult de 300 de euro cu tot cu comisionul firmei care va intermediaza demersurile legale. Impozitul pe profit in Bulgaria se plateste o singura data pe an, nu trimestrial ca in tara noastra, ceea ce este foarte util si practic pentru investitor deoarece are la dispozitie un an pentru a-si reduce nivelul impozitarii. Mai adaugam faptul ca tara vecina are un pret al benzinei cu 15% mai mic decat in Romania, fiind cel mai mic din Europa, si descoperim ca tara de langa noi este un adevarat teren propice pentru investitiile antreprenorilor romani.