Intreprinzatorii romani isi deschid din ce in ce mai multe afaceri in Bulgaria


Vecinii de peste Dunăre se bucură de un sistem fiscal demn de invidiat pentru antreprenorii români. În Bulgaria impozitul pe profit este de numai 10%, taxa pe dividende este de 5%, iar contribuțiile de asigurare socială și impozitul pe venit pentru salariați sunt mai mici de 48%. Pentru a deschide o firmă în Bulgaria, capitalul social minim impus este de numai 1 Euro.
Și mai mult decât atât, bulgarii se bucură de o monedă națională care are un curs valutar fix în raport cu moneda europeană. Astfel, din 1997 și până astăzi, 1 Euro = 1.95583 leva (BGN), iar acest lucru pare că nu se va schimba nici în viitor, deoarece Banca Națională a Bulgariei are suficiente resurse în valută pentru a acoperi toate monedele din circulație.
Interesant este că pentru cei care se ocupă cu comerț sau prestări de servicii la nivel intracomunitar (spre și din oricare altă țară membră a Uniunii Europene), beneficiază de cotă de TVA zero.
În condițiile date, nu ne este greu să ne dăm seama de ce atâția întreprinzători au ales să-și deschidă firme în țara vecină – care este considerată ca fiind Paradisul fiscal CURAT al Europei.

Avantajele pe care le ai dacă alegi să-ți faci firmă în Bulgaria prin firma de contabilitate specializată http://www.kutov.eu/ sunt următoarele:
Beneficiezi de consultanță gratuită cu privire la afacerile și condițiile fiscale din Bulgaria. Nu ai nici o obligație de a decide pe loc dacă dorești să înființezi o societate;
Ai acces la servicii de contabilitate raportate la nevoile tale și la volumul de tranzacții al companiei pe care vrei să o înființezi. Pe lângă contabilitatea primară, firma se obligă să-ți întocmească și să depună la autoritățile fiscale tot ce este nevoie: TVA, VIES, Intrastat și raportarea anuală. De asemenea, vei fii reprezentat și în momentul apariției controalelor sau inspecțiilor fiscale.
Nu va trebui să închiriezi un sediu social. Kutov se va ocupa de adresa pentru înregistrarea firmei tale, pe care o vei putea folosi pe termen nelimitat pentru a primi corespondența. În aceste condiții firma ta nu va putea fi considerată firmă fantomă, întrucât va fi mereu cineva la sediu care să ridice orice tip de corespondență (de la administrația fiscală, de la furnizori sau de la clienți);
Firma ta nu va trebui să aibă nici un angajat, așa că nu vei plăti nici carte de muncă și nici asigurare socială, decât dacă îți dorești să faci acest lucru dintr-un anume motiv;
Dacă ai o urgență și nu poți aștepta câteva săptămâni pentru ca procedura să fie gata, Kutov îți poate vinde o firmă deja făcută, de pe care poți începe imediat să tranzacționezi la nivel European.

Kutov înregistrează o nouă societate plătitoare de TVA (clasificată ca și Operator Intracomunitar) în schimbul sumei de 500 de Euro, cu toate taxele incluse.
Dacă vrei să ai succes în afaceri, acum știi ce ai de făcut: o vizită la sediul Kutov din Ruse, localitate aflată la numai 76 de kilometri de București!