AncaP

7 alimente anti-colesterol benefice pentru sanatatea ta

7 alimente anti-colesterol benefice pentru sanatatea ta, avocado, fibre, kiwi, mere, nuci, omega 3

Hipercolesterolemia, care reprezinta un exces de colesterol, este acuzata de a favoriza in mare parte bolile cardio-vasculare. Dar pentru a reduce cumva acest exces si pentru a preveni anumite tipuri de boli cardio-vasculare, se recomanda consumul de anumite alimente foarte benefice.

Care sunt alimentele care pot preveni si reduce riscurile legate de bolile cardiovasculare?

Marul cu fibrele sale care pot frana absorbtia de colesterol. Pectina din mere este o fibra care nu se poate digera si care ajuta la reglarea tranzitului, care incetineste absorbtia de glucide si care poate captura o parte din colesterol impiedicand reabsorbtia sa priun tubul digestiv. Este deci un fruct cu numeroase virtuti. Dupa cum bine spune si zicala, un mar pe zi tine doctorul departe.

Avocado, cu acidul oleic omega 9 care poate diminua nivelul de colesterol. Acest fruct oleaginos este foarte bogat in acid oleic si in acid linoleic. Primul este cel care poate diminua nivelul de colesterol. Daca vorbim despre al doilea, totul depinde de aporturile de acizi grasi omega 3.

Morcovul pentru a scadea nivelul de colesterol. Se pare ca daca vei consuma 200 de grame de morcovi zilnic, vei reusi sa diminuezi cu 11% nivelul de colesterol. Aceasta actiune se datoreaza pectinei pe care o contine si marul care limiteaza absorbtia de grasimi.

Nucile si aportul lor de acizi grasi omega 9 si fibre anti-colesterol. Nucile sunt uleioase si uleiul de nuci contine acizi grasi omega 9, foarte benefici, dar si acizi grasi omega 6. Nucile intregi contin si fibre vegetale care ajuta la scaderea nivelului de colesterol in mod natural.

Fructul kiwi poate diminua nivelul de colesterol rau. Fructul kiwi are o multime de virtuti. Are efecte benefice asupra nivelului de colesterol rau, reusind sa il scada si favorizand nivelul de colesterol bun in acelasi timp. Acest lucru se datoreaza prezentei vitaminelor C si E, cu o actiune antioxidanta.

Lintea, o leguma uscata care poata frana absorbtia de colesterol. Are o actiune foarte puternica atunci cand vine vorba despre limitarea absorbtiei de colesterol. Deci ar trebui sa te delectezi cu toate varietatile de linte cat mai des.