Havasu Falls, minunatia necunoscuta din Arizona

Chiar daca Marele Canion este unul din cele mai frumoase locuri din lume, asta nu inseamna insa ca minunatele Havasu Falls, cele mai frumoase cascade din Arizona, nu merita sa fie descoperite.

Cascadele Havasu, un veritabil spectacol la naturii. Toata lumea a auzit pana acum vorbindu-se despre Marele Canion, cu siguranta. Dar cum ramane cu cascadele Havasu? In inima parcului Marelui Canion, La 160 de km departare fata de civilizatie, cinci cascade minunate, cad de la o inaltime care ajunge chiar si pana la 30 de metri, varsandu-se in niste piscine naturale, in nuante de albastru-turcoaz.

Havasu Falls sunt cele mai spectaculoase cascade din rezervatia indiana Havasupai. Imagineaza-ti cinci cascade care se arunca in niste piscine naturale cu cele mai frumoase nuante de albastru turcoaz. Totul in inima falezelor din miticul canion din Arizona. Acest sit face parte din rezervatia indiana Havasupai, adica a poporului care apartine apelor in nuante de albastru-verzui.

Cascadele sunt pur si simplu magice. Comunitatea indienilor de aici este foarte legata de apa si de pamant. Pentru ei, apa in nuante de albastru-verzui este sacra. Culoarea sa se datoreaza unei concentratii puternice de carbonat de calciu si de magneziu.

Stancile sau rocile in nuante de rosu puternic si apa in nuante de albastru-turcoaz, formeaza o bijuterie naturala a naturii si un amestec de culori minunat, fabulos si magnific.

Trebuie sa admiri mai intai Navajo Fall, care a aparut doar in 2008 din cauza unor indundatii. Vin apoi Beaver Falls, Havasu Falls, apoi Mooney Falls, cu cei 30 de metri ai sai si cu o piscina in nuante de albastru minunat.

Vei fi cu siguranta uimit si vei ramane cu gura cascata in fata maretiei naturii si de nuantele de albastru care ne duc cu gandul la Marea Caraibelor. Aici natura este foarte salbatica si verde. Un veritabil paradis pe pamant, unde timpul sta in loc, de vizitat macar o data in viata….