admin

Inventatori care au fost Ucisi de Propriile Creatii

Inca din cele mai vechi timpuri, omul a fost curios si a incercat numeroase lucruri. Multi s-au avantat mai mult de atat si au inceput sa inventeze lucruri. Din pacate pentru unii inventatori, inventiile lor nu au fost chiar sigure si au reusit sa ii ucida.

Iata un top 5 inventatori care au fost ucisi de propriile inventii:

1)Frenchman Sieur Freminet !  Inventia lui foloseste azi numerosilor scafandri. A fost primul care s-a hotarat sa pastreze aer intr-un butoi pe care ulterior sa il foloseasca sub apa.Asta se intampla in 1772. Din pacate, prima incercare nu a fost chiar cea mai reusita, acesta murind dupa 20 de minute de stat sub apa.

2)Franz Reichelt! Inventatorul costumului parasuta. in 4 februarie 1912, Reichelt a testat fara succes un costum proiectat de el, care trebuia sa zboare. Acesta s-a aruncat de pe Turnul Eifel, in ciuda rugamintilor apropiatilor de a renunta. Din pacate pentru el, parasuta nu s-a deschis.

 

3) William Bullock – Inventatorul tipografiei rotative. In 1863, Bullock facea niste ajustari la una din presele din tipografie. Spre ghinionul lui, aceasta i-a prins piciorul. Cateva zile mai tarziu, acesta a murit datorita unei cangrene.

4) Aurel Vlaicu Marele inventator roman a pierit de mana proprie, dupa ce a incercat sa traverseze Carpatii in avionul construit de el, Vlaicu 2. Din pacate pentru el, a fost ultimul zbor.

5) Michael Dacre – De data aceasta un contemporan, Michael Dacre a pierit in 2009, dupa ce a incercat sa faca primul zbor cu ceea ce numea ” Taxi zburator” . A fost si ultimul zbor, deoarece avionul s-a prabusit si a explodat.