admin

Top 5 Lucruri Inedite despre Mancare

Cu totii o consumam in diverse forme si varietati, ne bucura si ne face sa muncim pentru ea. Mancarea este unul din elementele esentiale vietii si, pe masura ce varietatile acesteia devin din ce in ce mai numeroase, aflam lucruri din ce in ce mai interesante despre ea. Desi sunt sute de lucruri foarte interesante despre fiecare aliment in parte, iata un top 5 cu lucruri pe care nu le stiai despre ceea ce consumi:

1) Unul dintre cele mai scumpe alimente din lume este facut din saliva de pasare.  Timp de mai bine de 400 de ani, supa din cuib de pasare a fost una dintre cele mai apreciate mancaruri. Chiar si astazi, pretul unei singure portii incepe de la 30 de dolari si poate ajunge la peste 100 de dolari. Nu orice cuib este insa bun, exista o specie de pasari care isi construieste cuibul in intregime din saliva. Acesta contine foarte multi nutrienti precum calciu, fier, magneziu sau potasiu. Pretul pentru 1 kg de cuib este nu mai putin de 10 000 de dolari.

2) Cea mai scumpa cafea din lume vine din fundul unei pisici. Practic, boabele de cafea sunt mancate si partial digerate, apoi eliminate pe cale naturala de catre o specie de pisici care traieste in Asia. O singura ceasca de cafea poate costa pana la 80 de dolari.

3) Samburele din interiorul samburelui de piersica, de marimea unei migdale, contine un medicament extrem de important. Acesta se numeste Laetrile si este foarte eficient impotriva cancerului.

Studiile au aratat ca acest compus, distruge celulele canceroase, lasandu-le pe cele sanatoase in siguranta.

4) Varza Murata este un adevarat izvor de sanatate.  Aceasta contine numeroase vitamine si este probiotica. Marinarii obisnuiau sa o manance in calatorii pentru a se mentine sanatosi.

5) Un alt aliment extrem de puternic este usturoiul. Acesta este atat de puternic, incat daca pui un catel e usturoi pe piele, acesta iti poate provoca arsuri. Acesta contine proprietati extrem de puternice anti virale si antibacteriene.