5 alimente de consumat la micul dejun daca suferi de artrita

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, masa la care este foarte important sa consumi alimente bogate in nutrienti si energetice pentru a face fata zilei care tocmai incepe. Dar poti consuma si unele alimente care te ajuta sa lupti contra inflamatiilor legate de arttrita.

Un regim alimentar nu te va ajuta sa tratezi artrita, dar datorita unor anumite alimente vei reusi sa obtii aspectele urmatoare:

  • sa reduci inflamatiile.
  • sa intaresti articulatiile.
  • sa hranesti cartilagiile.
  • sa stimulezi productia de colagen.
  • sa intaresti sistemul imunitar.

Care sunt deci cele mai bune alimente de consumat la micul dejun?

Fructele rosii. Frcuctele rosii sunt foarte bune pentru sanatate, dar sunt excelente in cazul in care suferi de artrita. Sunt foarte bogate in antioxidanti, dar si in acid ascorbic, o forma de vitamina C. Iar carotenoizii si antocianinele sunt de mare ajutor pentru a lupta contra radicalilor liberi ce pot cauza inflamatii.

Cafea? Da, va rog. Nu te ingrijora. Nu trebuie sa renunti la cafea atunci cand suferi din cauza artritei. Consumata la primele ore ale zilei, cu moderatie cafeaua poate sa fie un ajutor de pret. Cafeaua este bogata in polifenoli si antioxidanti. Sunt cei care te vor ajuta sa lupti contra inflamatiilor si sa protejezi sanatatea inimii.

Cerealele integrale. Alimentele care contin cereale integrale sunt mult mai sanatoase decat restul. Daca vei consuma paine alba si faina alba in exces, vei favoriza inflamatiile trebuie deci sa consumi la micul dejun ovaz, amaranth, hrisca sau quinoa, excelente pentru a lupta contra inflamatiilor legate de artrita.

Sucul de morcovi. Cel mai bun suc pentru micul dejun este fara indoiala, acesta. Are o multime de antioxidanti, de carotenoizi, de minerale dar si de vitamine care vor avea grija de articulatii si care vor favoriza sinteza de colagen.

Fisticul. Daca vei consuma fistic zilnic, vei avea grija de articulatii si de sanatatea oaselor. Sunt o sursa naturala de proteine incredibile si excelente pentru a calma cazurile de artrita.