Alimentele care pot cauza o respiratie neplacuta

Atunci cand te confrunti cu neplacuta problema a respiratiei urat mirositoare, cel mai bine ar fi ca mai intai sa privesti meniurile si ceea ce consumi zilnic. In spatele alimentelor pe care le consumi zilnic, se ascund bacterii responsabile cu mirosurile neplacute.

Care sunt acestea?

Carnea. Carnea rosie si alimentele bogate in proteine animale pot provoca mirosuri neplacute. Reziduurile pot stimula proliferarea de bacterii responsabile cu mirosuri neplacute.

Ansoa. Un ingredient must have din tot felul de salate sau pizza, ansoa, nu este insa cel mai bun aliat al unei respiratii proaspete. Gustul sau poate usca cavitatea bucala si poate favoriza aparitia respiratiei neplacute.

Bomboanele si ciocolata. Ti se pare dificil sa rezisti in fata dulciurilor? Atata timp cat nu exagerezi, cel mai bine ar fi ca imediat dupa ce le consumi sa te speli pe dinti pentru a evita mirosurile neplacute, dar si cariile.

Cafeaua. Chiar daca te mentine in stare de alerta intreaga zi, cafeaua poate favoriza aparitia de bacterii care pot provoca si ele mirosuri neplacute.

Conopida. Chiar daca este foarte delicioasa si benefica pentru sanatate, conopida lasa in urma sa un miros neplacute= in gura.

Curry. La fel ca si celelalte mirodenii, curry lasa si el un miros neplacut in urma sa. Deci la o prima cina tete-a- tete ar fi mai bine sa nu se consume preparate exotice.

Branza. Branza este un ingredient must have din cele mai fine preparate. Dar trebuie sa ai grija la respiratia neplacuta cauzata de aceasta. O branza cu caracter precum Munster, Camembert sau albastra, ii pot pune pe fuga pe cei din jur.

Deserturile si produsele de patiserie. Aceste produse foarte bogate in zahar pot creste numarul de bacterii care sunt prezente la noi in gura. Reziduurile vor provoca astfel o mare cantitate de compusi sulfurosi volatili care duc la o respiratie neplacuta.

Medicamentele. Compozitia anumitor medicamente poate sa duca si ea la o respiratie neplacuta. Daca termenul de halitoza este mentionat la efecte secundare sau neplacute, inseamna ca ar trebui sa ceri medicului un alt medicament.

Usturoiul. Usturoiul se poate folosi pentru a alunga vampirii dar se pare ca este ideal si pentru a alunga respiratia neplacuta.