Cele sapte alimente care pot afecta sanatatea inestinala

Stiai ca alimentele bogate in grasimi pot urca nivelul de aciditate din stomac si ca pot irita intestinul pe langa faptul ca provoaca reflux? Si ca pe termen lung, aceste lucruri duc la tulburari metabolice?

Intestinele joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba despre starea noastra de sanatate. Dar proastele obiceiuri alimentare le pot altera starea, pe langa faptul ca nu le lasa sa functioneze asa cum trebuie.

Care sunt deci alimentele care pot afecta sanatatea intestinala pe care ar trebui sa le exlcluzi cat mai repede de la tine din alimentatie?

Cerealele bogate in gluten. In timp ce fibrele din cerealele intertale pot sa amelioreze functionarea intestinelor, glutenul din cerealele rafinate poate cauza probleme jenante. Acesta proteine nu se poate digera si poate duce la alergii si la diverse reactii adverse atunci cand vine vorba despre sanatatea intestinala. Consumul excesiv poate duce la boli autoimune precum diabetul, lupusul, bolile Crohn sau fibriomialgia.

Carnea rosie. Consumul excesiv de carne rosie mareste riscul de a suferi de guta dar poate afecta in acelasi timp si tesuturile corpului marind nivelul inflamatiilor. Carnea rosie poate se digera foarte greu si poate provoca inflamatii intestinale sau gaze.

Grasimile si fripturile. Fripturile si grasmile dau dependenta. Iar pe termen lung pot duce la unele probleme metabolice si la supraponderabilitate. In plus, irita foarte tare intestinele si pot provoca unele probmele neplacute precum acidul.

Produsele lactate. Cei care au intoleranta la lactoza, nu ar trebui sa consume produsele lactate. Chiar daca sunt delicioase si benefice, aducand numerosi nutrienti pentru organism, produsele lactate provoaca o multime de dificultati in intestine.

Mirodeniile foarte puternice. Cei care consuma mirodenii foarte puternice si care se confrunta in acelasi timp cu probleme digestive, pot suferi din cauza iritarii peretii intestinelor si stomacului. In consecinta, vor suferi si din cauza episoadelor de aciditate, de reflux acid si de gastrita.

Cafeaua si bauturile carbogazoase. Acestea sunt legate de aparitia refluxului acid si de inflamatiile intestinale. Nivelul lor bogat in zahar si alte substante pot provoca alterari ale sanatatii intestinale.

Alimentele in conserva. Acestea contin foarte multe substante chimice adugate care afecteaza sanatatea intestinala si alte functii importante ale corpului.