Top 5 sucuri smoothie diuretice pentru a combate retentia de apa

Retentia de lichide sau hidropizia, reprezinta o problema inflamatorie care apare atunci cand corpul nu mai elimina lichidele care se acumuleaza in tesuturi.

Retentia de apa nu este catalogata drept o maladie, ci drept un simptom al unor anumite boli care pot afecta sanatatea renala, sanatatea cardiovasculara si articulatiile.

Retentia de apa se caracterizeaza mai ales prin inflamatia extremitatilor si prin senzatii de furnicaturi si afecteaza mai ales persoanele sedentare.

Una din cele mai bune modalitati prin care poti combate retentia de apa o reprezinta sucurile smoothie diuretice, care datorita amestecului lor de ingrediente pot facilita dezinflamarea si pot trata aceasta stare neplacuta.

Care sunt deci cele mai interesante sucuri smoothie care pot trata aceasta problema?

Un suc smoothie cu pepene galben si cu mere. Pepenele galben dar si marul poseda ambele proprietati diuretice care pot facilita dezinflamarea tesuturilor si echilibrul lichidelor. Iar acestea, combinate cu unele ingrediente precum semintele de chia sau kiwi faciliteaza controlarea hidropiziei.

Un suc smoothie cu ananas si ceai verde. Ananasul contine o enzima foarte importanta si benefica, pe numele sau, bromelina. Aceasta, pe langa faptul ca are o actiune benefica, diuretica, poate trata inflamatiile si ameliora digestia.

Iar aceasta substanta, combinata cu antioxidantii din ceaiul verde vine cu o multime de beneficii pentru corp contra maladiilor asociate cu edemele.

Un suc smoothie cu patrunjel si cu castravete. Castravetele este compus din 90% apa. Drept consecinta, este cel mai bun diuretic atunci cand vine vorba despre combaterea retentiei de lichide. Asociat cu proprietatile minunate ale patrunjelului, vei obtine un minunat suc smoothie medicinal pentru a controla inflamatiile si durerile.

Un suc smoothie cu ananas si cu grepfrut. Ananasul si grepfrutul sunt fructe foarte slabe in calorii, cu minunate efecte diuretice, care contribuie la reducerea retentiei de apa si la scaderea in greutate in acelasi timp.

Un suc smoothie cu papaya si ananas. Sucul smoothie natural de papaya si de ananas este cel mai bun aliat contra retentiei de apa dar si pentru procesele digestive. Aceste doua ingrediente contin enzime naturale care pot combate inflamatiile si dificultatile de digestie.