Sfaturi pentru o viata sanatoasa, lipsita de griji

Persoanele care isi doresc sa duca o viata sanatoasa sunt constiente de faptul ca acest lucru necesita depunerea catorva eforturi, deloc de neglijat. Este esential sa renuntam la unele obiceiuri proaste, nesanatoase care ne deterioreaza sanatatea precum fumatul, consumul de alcool si sa adoptam altele care sa ne permita sa fim fericiti si sa ne simtim bine in pielea noastra. Iata cateva sfaturi pentru o viata sanatoasa.

Respira in mod corect. Respiratia este primul lucru pe care il facem dupa nastere. Si, cu toate acestea, nu putine sunt persoanele care nu respira in mod corect ceea ce provoaca o multime de probleme de sanatate. Prin urmare, o respiratie corecta este indispensabila echilibrului nostru fizic si mental. O respiratie corecta trebuie sa fie lenta. Fa zilnic execitii de imbunatatire a respiratiei. Inspirarea se va face pe nas in timp ce expirarea se va face pe gura.

Culca-te devreme seara. Pentru a te trezi bine dispusa dimineata, in forma maxima, este important sa te culci mai devreme seara. Mersul la culcare inainte de miezul noptii ii va permite corpului si creierului tau sa se regenereze. In plus, o noapte buna si lunga de somn favorizeaza sanatatea si longevitate. Pentru a te asigura de faptul ca adormi devreme, evita televizorul, laptopul sau telefonul.

Relaxeaza-te. Un stil de viata sanatos inseamna evitarea stresului si relaxarea. De aceea este important sa practici activitati care sa te ajute sa elimini stresul si sa urmezi un stil de viata sanatos. Iti recomandam sa practici Yoga de exemplu, sau exercitii precum stretching sau Pilates.

Socializeaza. Legaturile sociale ne fac sa ne simtim in viata, sunt importante. Cantitatea si calitatea relatiilor pe care le intretinem cu oamenii au mai multe efecte benefice asupra sanatatii noastre. Iesi in oras cu persoanele pe care le apreciezi si petrece momente placute in compania lor.