Stii foarte bine ca atunci cand vrei sa iti optimizezi aporturile nutritionale, este foarte important sa ai o alimentatie cat mai diversificata. Dar atunci cand vine vorba despre a profita din plin de toate virtutile alimentelor, nu este de ajuns daca le alegi asa cum trebuie.

Alimentele trebuie sa fie consumate si preparate cat mai corect. Care sunt deci gesturile de adoptat pentru a te bucura de cele mai sanatoase si mai delicioase alimente?

Nu mai consuma portocala doar sub forma de suc. Trebuie sa consumi neaparat cat mai des portocalele, care sunt foarte bogate in fibre si in vitamine. Dar daca le vei consuma doar sub forma de suc, te vei priva de cele mai benefice fibre pentru sanatate.

Nu curata de coaja merele bio. Foarte bogat in fibre si vitamine, marul este fructul ideal pentru desert. Dar daca il vei curata de coaja, vei pierde o mare parte din vitaminele sale. Un mar bio trebuie deci consumat cu coaja cu tot.

Nu inlatura oasele de la sardine. Atunci cand esti grabit, o cutie cu sardine poate sa fie cea mai buna alegere atunci cand vrei sa consumi grasimi bune. Dar nu ar trebui sa le inlaturi oasele, deoarece sunt o sursa deloc de neglijat de calciu. Le poti zdrobi cu furculita si le poti amesteca cu un strop de suc de lamaie.

Nu mai bea ceai in afara meselor. Ceaiul este o bautura foarte consumata in intreaga lume, dar din pacate, este cel care poate impiedica absorbtia de fier. Nu mai bea deci ceai in afara meselor si consuma mai bine un ceai roiboos la micul dejun.

Nu mai macina semintele de in. Daca ai obiceiul sa macini semintele de in pe care le consumi in salate sau iaurturi, trebuie sa stii ca mai ai o alta optiune la idemana- le poti consuma crude pentru a profita din plin de aporturile de acizi grasi omega 3.

Nu consuma doar buchetelele de broccoli. Pentru a putea profita din plin de bogatia in vitamine si antioxidanti a acestei legume minunate in nuante de verde, poti consuma si cotorul. Aici vei gasi un maximum de nutrienti.