Masina de tuns iarba electrica sau pe benzina?

Masina de tuns iarba electrica sau pe benzina?

Masinile de tuns iarba sunt niste unelte foarte utile si cautate de catre persoanele care au o gospodarie sau o curte de intretinut. Acestea faciliteaza considerabil intretinerea unui gazon perfect, lipsit de buruieni sau alte plante inestetice. Nu putine sunt persoanele care au afirmat ca aceasta activitate le provoaca placere si le relaxeaza.

Dupa cum bine stiti, exista masini de tuns iarba atat electrice cat si cu motoare pe benzina. Alegerea se face in functie de preferintele dumneavoastra, de nevoile pe care le aveti, de buget, de suprafata pe care doriti sa o intretineti/taiati, de manevrabilitate si nu numai.

Masinile de tuns iarba electrice sunt in general mai ieftine decat cele pe benzina. Au dimensiuni mai reduse, greutati mai mici si sunt mult mai usor de manevrat. Acestea sunt destinate in special suprafetelor mai mici deoarece trebuie sa fie conectate la alimentare printr-un cablu. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca nu polueaza mediul inconjurator, nu produce atat de mult zgomot precum o masina de tuns pe benzina si cel putin teoretic ar trebui sa fie mai fiabila. Marele dezavantaj il reprezinta acel cablu de alimentare care o sa va incurce foarte mult pana va obisnuiti cu el. Din punct de vedere al consumului de energie trebuie sa stiti ca o masina tuns iarba nu va influenta intr-un mod deosebit facturile la energie electrica.

Masinile de tuns iarba pe benzina, desi sunt mai scumpe ca cele electrice, ofera o putere mult mai mare. Cu acestea, puteti taia/indeparta chiar buruienile/plantele cele mai dificile. Marele avantaj este faptul ca nu sunteti conditionat de lungimea cablului de alimentare ca la masinile electrice si va puteti face treaba pe orice suprafata. In schimb, avand motoare pe benzina, acestea sunt mai greu de manevrat, produc mai mult zgomot si au mai multe piese care la un momentdat trebuie schimbate/inlocuite.

Din punctul meu de vedere, pentru persoanele care au o curte/gospodarie cu dimensiuni reduse iar gradinaritul si tunderea gazonului reprezinta o placere, cele mai indicate sunt masinile de tuns electrice. In schimb, pentru persoanele care au de intretinut o suprafata mai mare si dificila, cele pe benzina sunt mult mai indicate datorita puterii superioare.

In concluzie, alegerea cea mai buna pentru dumneavoastra depinde de mai multi factori, dupa cum am mentionat si mai sus. Daca ma intrebati pe mine, personal optez pentru o masina de tuns electrica deoarece se manevreaza mai usor si nu face un zgomot exagerat