Cum alegi cea mai buna traversa pentru hol ?

Holul este cea mai circulata zona din casa, facand trecerea dintr-o camera in alta. Astfel, niciun locatar nu poate sa il evite. De asemenea, holul este cel care ofera prima impresie persoanelor care vin in vizita, motiv pentru care este bine sa fie amenajat cat se poate de corect. Unul dintre accesoriile esentiale pe hol este o traversa pentru hol . Aceasta poate asigura confort fizic, in conditiile in care reprezinta un strat moale peste gresie sau parchet, ofera o estetica placuta si poate sa izoleze foarte bine din punct de vedere termic.

Daca vrei o traversa perfecta, iata un mic ghid pe care trebuie sa il iei in considerare.

Ghid alegere traversa pentru hol. Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont?

  1. Tine cont de dimensiuni. Analizeaza cu atentie suprafata pe care urmeaza sa pui traversa si incearca sa gasesti o solutie care sa ofere senzatia de spatiu. Marginile traversei trebuie sa fie la 8-12 centimetri de perete iar obiectele de mobilier trebuie sa fie amplasate cat mai departe de aceasta.
  2. Alege cu atentie formatul. Exista traversele gata taiate, disponibile intr-o singura versiune si exista traversele la rola, pe care le poti taia dupa propriile necesitati. Cele la rola ofera foarte putine optiuni, insa pot sa fie personalizate in functie de dimensiuni. Celelalte pot veni cu designe-uri mult mai variate si cu forme diferite.
  3. Nu neglija materialul! Materialul din care este realizata traversa este si el foarte important. Poti alege fibre naturale ( lana, iarba de mare, bumbac sau sisal) sau fibre artificiale, cum ar fi polipropilena. De asemenea, poti alege fibre combinate. Fiecare tip de fibra vine cu proprietatile sale. Spre exemplu, lana este moale si calduroasa, fiind ideala pentru casele la parter. Fibrele sintetice, in schimb, pot fi mult mai usor de curatat si vin la pachet cu o varietate mult mai mare de modele.

Ai foarte mare grija ca modelul si culoarea sa fie bine alese si sa nu aglomereze prea mult spatiul holului! Inainte de a face achizitia, incearca sa iti imaginezi cum urmeaza sa arate produsul pe hol!
Daca vrei optiuni, pe www.startdecor.ro poti gasi cateva variante cat se poate de interesante.