admin

De ce sa tii cont atunci cand cumperi mobilierul de birou

De cele mai multe ori oamenii sunt foarte focusati pe achizitia mobilierului de dormitor sau living, neglijand mobilierul pentru birou. Biroul este la fel de important ca si dormitorul, insa. Cei mai multi oameni isi petrec 8 ore in fiecare zi in aceasta incapere, motiv pentru care achizitia de mobilier pentru birouri trebuie sa fie facuta cu cea mai mare atentie.

De ce sa tii cont atunci cand cumperi mobilierul de birou?

Evident, trebuie sa tii cont de culoarea mobilierului, de modul in care este asezat si de accesorii. Aspectul poate sa contribuie destul de mult la sporul de munca pe care il ai si la placerea de a lucra. Totusi, mult mai importanta este sanatatea si productivitatea. Biroul trebuie sa asigure conditii de munca dinamice si ergonomice, ceea ce da nastere unor reguli:

  1. Cel mai important din intregul birou este scaunul. Alege scaune si banchete confortabile, care sa sustina foarte bine spatele si sa asigure confort. Banchetele pentru vizitatori trebuie sa fie confortabile mai ales daca se sta mai mult de 2 ore pe ele. Scaunul pentru birou insa, trebuie sa aiba spatar cat mai inalt, sa fie reglabil pe inaltime si pe orizontala si sa fie prevazut cu rotile pentru a permite deplasarea in perimetrul biroului fara a fi necesara ridicarea. Nu trebuie sa lipseasca manerele care asigura o pozitie cat mai confortabila.
  2. Biroul trebuie sa permita o organizare cat mai buna a actelor. Acesta este bine sa fie dotat cu sertare si sa fie cat mai incapator. Daca folosesti tastatura, un spatiu special pentru ea este indicat.
  3. Din incaperea biroului nu trebuie sa lipseasca un dulap sau o biblioteca. In functie de cat de multe documente sunt utilizate, se poate alege dimensiunea acestui dulap.

Este foarte important ca spatiul de lucru sa fie bine iluminat, sa fie situat cat mai in centrul incaperii si sa permita lumina naturala sa vina din lateral. Nu trebuie sa lipseasca accesoriile, care pot avea un efect puternic antistres. De asemenea, in amenajarea biroului pot fi incluse si plante naturale, care au rolul de a oxigena incaperea si sunt foarte placute din punct de vedere estetic.