admin

Instalarea unei cutii postale in scara blocului. Ce trebuie sa ai in vedere?

Ai putea sa te gandesti ca utilitatea unei cutii postale bloc nu mai este chiar atat de mare. Pana la urma, aproape toata lumea primeste facturile direct pe email, comunicarea nu se mai face de multa vreme prin scrisori iar vederile de la mare sunt de mult date uitarii. Totusi, exista inca utilitate pentru cutia postala. Spre exemplu, aceasta poate sa fie locul unde sunt lasate ofertele publicitare si de asemenea, locul unde sunt livrate diverse produse de dimensiuni reduse.

Ce trebuie avut in vedere la achizitia unei cutii postale de bloc?

  1. Parerea celorlalti locatari. In general, achizitia unei cutii postale de bloc se face in urma unei discutii cu administratorul blocului si cu locatarii acestuia. Este de preferat ca toate cutiile sa fie la fel, in asa fel incat sa existe o armonie estetica in scara. Daca ai nevoie de ceva deosebit, cum ar fi o cutie mai mare, trebuie sa gasesti o solutie care sa se integreze cat mai usor. Daca nu, exista cutii postale multiple, cu 10, 20 sau chiar mai multe spatii care pot fi alocate fiecarui proprietar.
  2. Modul de inchidere. Este un alt element de care trebuie sa se tina cont. De cele mai multe ori inchiderea cutiei se face printr-un lacatel inchis cu cheie. Totusi, daca primesti lucruri valoroase poti incerca yale mai puternice si mai complexe sau chiar incuietori de tip seif.
  3. Materialul din care este realizata cutia. Cu siguranta, materialul conteaza. Metalul este cel mai popular material pentru cutiile postale, insa se poate alege si alt material, cum ar fi lemnul sau PVC-ul. Atunci cand se opteaza pentru un anumit material trebuie sa se ia in calcul elementul estetic, rezistenta la socuri fizice si rezistenta in timp.

Micile detalii conteaza si ele foarte mult. Spre exemplu, conteaza daca fanta este incorporata in usita sau pur si simplu este prezenta in fata si usita in spate. De asemenea, conteaza marimea si modul de prindere. Exista cutii postale care se pot prinde pe usa de la intrarea in bloc sau care se pot prinde pe perete.

Chiar daca perioada in care traim nu mai da o importanta chiar atat de mare cutiei postale, este foarte important ca aceasta sa existe si sa fie aleasa corect.